Με έγκριση Υπουργικού το γκολφ Αγίας Νάπας στο Κάβο Γρκέκο

α Κάβο Γκρέκο

Δεκατέσσερα κρατικά τεμάχια γης, συνολικής έκτασης 104.000 τ.μ., εκμισθώθηκαν στην εταιρεία Αyia Napa Forest Golf ltd, με σκοπό τη δημιουργία γηπέδου γκολφ στο δάσος Αγίας Νάπας (Κάβο Γκρέκο) που είναι ενταγμένο στις περιοχές προστασίας «Φύση 2000».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αναφέρεται ότι η αίτηση της εταιρείας, πίσω από την οποία βρίσκονται ξενοδόχοι της Αγίας Νάπας, μελετήθηκε κατά τη συνεδρία της αρμόδιας υπουργικής Επιτροπής για τη διάθεση κρατικών/δασικών γαιών στις 16/11/2017 και υποβλήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο στις 19/12/2017 αποφάσισε την κατ’ αρχήν έγκριση της εκμίσθωσης των εν λόγω κρατικών κτημάτων «για τουριστικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την ενσωμάτωσή τους με όμορη δασική και ιδιωτική γη για μια άρτια και ενιαία ανάπτυξη της περιοχής και τη χρησιμοποίησή τους για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ με τις συναφείς εγκαταστάσεις του».

Το γήπεδο γκολφ που θα κατασκευαστεί θα είναι διεθνών προδιαγραφών και υπολογίζεται να κοστίσει περίπου €12 εκατ. Η κρατική γη θα ενσωματωθεί με δασική, καθώς και με γη που ανήκει στην εταιρεία, με σκοπό την κατασκευή ξενοδοχείου, επαύλεων, εστιατορίων και καταστημάτων. Η κατασκευή του γηπέδου γκολφ θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου καθώς, όπως εκτιμάται, θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την απόφαση για κατασκευή γηπέδου γκολφ στην περιοχή της Αγίας Νάπας, με εκμίσθωση δασικής και κρατικής γης, έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 26/2/2014, «στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει ως στόχο να καταστεί η Κύπρος ελκυστικότερος τουριστικός προορισμός μέσω της ανάπτυξης της ποιότητας του τουριστικού της προϊόντος, καθώς και της πολιτικής για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Πηγή: Φιλελεύθερος