Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση των Γυναικών Επιχειρηματιών Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 6207 Βίντεο, ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Μουσείο “Θάλασσα” με επιτυχία, η πρώτη εκδήλωση του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Αμμοχώστου.

Προλογίζοντας την εκδήλωση η Πρόεδρος του Οργανισμού κυρία Μαρία Πηλιώτου αναφέρθηκε στους στόχους του νεοσύστατου Οργανισμού, που δεν είναι άλλοι όπως είπε η ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η προαγωγή ευκαιριών και η ανάγκη αύξησης του ποσοστού των γυναικών στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων.

DSC 6217 Βίντεο, ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Τόνισε επίσης το γεγονός ότι οι γυναίκες της επαρχίας Αμμοχώστου είναι ικανές και άξιες να ηγηθούν και να αλλάξουν προς το καλύτερο, τον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχίας,.

DSC 6190 Βίντεο, ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Στο δικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μαίρη Παπαδοπούλου τόνισε ότι η Κύπρος είναι η σωστή χώρα για επενδύσεις, αφού όπως είπε υπάρχουν ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την ενέργεια, το ηλεκτρονικό εμπόριο και γενικά σε παραδοσιακούς και όχι μόνο τομείς. Το 2019, εξήγησε, ίσως να είναι κομβικό έτος για τα επόμενα χρόνια. “Είναι μία χρονιά για να κλείσουμε τις πληγές που άφησε η οικονομική κρίση και να δημιουργήσουμε προοπτικές για ανάπτυξη”.

DSC 6165 Βίντεο, ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Ως ΚΟΓΕΕ πρόσθεσε “εκτιμούμε ότι η βελτίωση του 2018 σε όλους σχεδόν του τομείς, αποτελεί διαβατήριο για το μέλλον μας ενώ το 2019 θα είναι μια αφετηρία για όλους μας”. Οι γυναίκες ανέφερε δηλώνουν παρούσες αφού η συμμετοχή της γυναίκας είναι πιο σημαντική από ποτέ και μπορεί να αλλάξει την πορεία ενός έθνους. “Καμία κοινωνία δεν μπορεί να έχει γερά θεμέλια αν είναι οικοδομημένη σε ανισότητες” τόνισε καταληκτικά η κυρία Παπαδοπούλου.

DSC 6130 Βίντεο, ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, η οποία ανέλυσε το θέμα “Ανάπτυξη και προοπτικές για το 2019, στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας στην Κύπρο”. Η κυρία Πηλείδου ανέφερε ότι η Κυπριακή Οικονομία έχει επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που καταδεικνύουν αναμφίβολα την ανάκαμψη της οικονομίας. Το θετικό ποσοστό ανάπτυξης της τάξης του 4% του ΑΕΠ που σημειώθηκε τα έτη 2017 και 2018 το οποίο θεωρείται από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, είναι αποτέλεσμα της σωστής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση αλλά και στις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.

DSC 6057 Βίντεο, ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Εξέφρασε επίσης, την ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια της που ήταν η πρώτη ομιλήτρια της πρώτης εκδήλωσης του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Αμμοχώστου, τονίζοντας παράλληλα πόσο σημαντική είναι η θέση της γυναίκας στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, στην προσπάθεια για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αλλά και στην οικονομία γενικότερα.

DSC 6041 Βίντεο, ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Η εκδήλωση διανθιζόταν με τραγούδια που τραγούδησαν η χορωδία “Ανεμόεσσα” του Μητροπολιτικού Ναού Παραλιμνίου και το Μουσικό Σχήμα του Κώστα Δημητρίου.

Famagusta.News / Εικόνες: Άννα Τζιοβάνη