Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Αγία Νάπα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας και το Λιμανάκι της πόλης

agianapa exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Αγία Νάπα.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας και το Λιμανάκι της πόλης.

Με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιόρτασε και φέτος η Αγία Νάπα τα Θεοφάνεια, με τη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αγίας Νάπας, την Βάπτιση του Τιμίου Σταυρού και του καθαγιασμού των Υδάτων στο λιμανάκι της πόλης.

1 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

Της Θείας Λειτουργίας και του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας προέστη ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας/Αμμοχώστου κ.κ Βασίλειος, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής. Παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Χρίστου, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, των Κομμάτων και των Οργανωμένων Συνόλων.

2 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πομπή προς το Λιμανάκι, υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου/Εκκλησίας Παναγίας Αγίας Νάπας και υπό τη συνοδεία του αγήματος της Εθνικής Φρουράς όπου έγινε από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Δεκάδες κολυμβητές βούτηξαν στην θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό και να πάρουν την ευλογία του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Βασιλείου. Ο πρώτος κολυμβητής, τιμήθηκε με χρυσό σταυρό ενώ οι υπόλοιποι κολυμβητές πήραν ασημένιο σταυρό.

3 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

4 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

Ο Πανιερότατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα ευχήθηκε σε όλους Καλή Φώτιση, προτρέποντας παράλληλα ότι πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι γιατί δεν είναι δυνατόν όπως είπε Ορθόδοξοι να σκοτώνουν Ορθοδόξους ή άλλοι λαοί να σκοτώνουν άλλους λαούς, αυτά είναι μηνύματα τα οποία δεν τυγχάνουν συγχώρεσης μόνο με μετάνοια θα μπορέσουμε να λάβουμε πλήρη συγχώρεση.

5 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

Απευθυνόμενος σε όλο το λαό της Αμμοχώστου είτε κατοικούν στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου ή είναι πρόσφυγες απανταχού διασκορπισμένοι να μην υποστείλουν την σημαία του αγώνα μέχρι την ελευθερία της αγαπημένης μας πόλης. Βεβαίως πρόσθεσε, δεν θέλουμε να είμαστε τοπικιστές, η Ελευθερία να αφορά ολόκληρη την Κύπρο, χωρίς να σημαίνει ότι εμείς δεχόμαστε εναντίον οποιουδήποτε αλλά πρέπει να αποκατασταθεί το δίκαιο σε αυτό τον τόπο ούτως ώστε να ζήσουμε εν Ελευθερία και Ειρήνη.
10 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής ευχήθηκε το ΄Αγιο Πνεύμα να γεμίζει την καθημερινότητά μας με αισιοδοξία, αλληλεγγύη και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας. Οι προκλήσεις της καθημερινότητά πρόσθεσε είναι πραγματικά πολλές όμως η πιο μεγάλη πρόκληση είναι το γεγονός ότι η πατρίδα μας παραμένει ημικατεχόμενη, γι’ αυτό «ας ευχηθούμε ότι θα ξημερώσουν ακόμη καλύτερες μέρες για την ημικατεχόμενή μας πατρίδα».

417734263 393286839897736 2186104574233876135 n exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου εξέφρασε την ευχή όπως οι επόμενοι εορτασμοί των Αγίων Θεοφανείων να γίνουν στον Μητροπολιτικό μας Δήμο, τον Δήμο Αμμοχώστου και σε όλες τις παράλιες περιοχές της κατεχόμενης γη μας.

6 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

Ευχήθηκε επίσης σύντομα να επέλθει η Ειρήνη στην Μέση Ανατολή και σε όλο τον πλανήτη και ευχαρίστησε το άγημα της Εθνικής Φρουράς, την Μπάντα του Δήμου/Εκκλησίας Παναγίας Αγίας Νάπας, το χορευτικό ΄Ομιλο του Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου για την συμμετοχή στους εορτασμούς των Αγίων Θεοφανείων όπως επίσης και όλους όσους παρέστησαν.

7 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Λιμανιού, ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου παρουσίασαν ένα πλούσιο παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Κυπριακούς, Ελληνικούς Χορούς και τραγούδια κατενθουσιάζοντας το κοινό που τους παρακολούθησε.

416872770 393287239897696 4755593415347485143 n exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια

417734243 393287026564384 9045509285141473673 n exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεοφάνεια