Νέο σημείο αναφοράς απέκτησε η Αγία Νάπα (εικόνες)

DSC 1269 exclusive

Τοποθετήθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στον εσωτερικό χώρο του κυκλικού κόμβου του Λιμανιού, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το έργο «Ψάρια», δημιούργημα των Ουκρανών Καλλιτεχνών Yuri και Lyudmyla Mysko, το οποίο φιλοτέχνησαν πολύ πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της Α’ Φάσης του 5ου Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Αγίας Νάπας.

Το εντυπωσιακό και συνάμα επιβλητικό γλυπτό ύψους 2.80μ. καμωμένο από άσπρο μάρμαρο Καβάλας προσέδωσε στο χώρο μια ιδιαίτερη αισθητική υπόσταση αφού η θεματογραφία του συνάδει με την περιοχή του Λιμανιού και την ψυχοσύνθεση των κατοίκων οι πλείστοι από τους οποίους ως γνωστό ήταν στο παρελθόν ψαράδες.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δημιουργήθηκε ακόμη ένα σημείο αναφοράς το οποίο θα αποτελέσει στολίδι για την πόλη και θα συμβάλει στην περαιτέρω αισθητική αναβάθμιση του χώρου του Λιμανιού.

“Έχουμε θέσει ως στόχο” πρόσθεσε “τα έργα που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο των δύο Φάσεων του 5ου Συμποσίου κυρίως από άσπρο μάρμαρο Καβάλας να τοποθετηθούν εκτός από το χώρο του Πάρκου Γλυπτικής σε διάφορα σημεία της πόλης έτσι ώστε να δημιουργήσουμε νέα σημεία αναφοράς στον Δήμο μας”.

DSC 1298 exclusive DSC 1300 exclusive

Famagusta.News