Ο Δήμος Αγίας Νάπας φιλοξένησε Αξιωματικούς και Οπλίτες της ΕΛΔΥΚ

Θερμή φιλοξενία επεφύλαξε ο Δήμος Αγίας Νάπας στην 50μελή ομάδα Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛΔΥΚ κατά την επίσκεψή τους η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) σε συνεννόηση με την Τοπική Αρχή της πόλης

1 Copy Copy 159 exclusive

Θερμή φιλοξενία επεφύλαξε ο Δήμος Αγίας Νάπας στην 50μελή ομάδα Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛΔΥΚ κατά την επίσκεψή τους στο τουριστικό μας θέρετρο, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) σε συνεννόηση με την Τοπική Αρχή της πόλης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής τους ήταν το Δημοτικό Μουσείο «Thalassa», όπου τους υποδέχθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου κ. Χρίστου Ζαννέττου και τους ξενάγησαν στο χώρο, ο Δημοτικός Γραμματέας κ. Φώτος Κίκιλλος, η Προϊστάμενη της Πολιτιστικής Υπηρεσίας κα. Μαρία Τοφινή Τσαντίλα και η Διευθύντρια του Μουσείου κα. Κορνηλία Κυριάκου.

Καλωσορίζοντάς τους ο κ. Κίκιλλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψή τους στην Αγία Νάπα επισημαίνοντας παράλληλα τους μακροχρόνιους αγώνες και τις θυσίες της ΕΛΔΥΚ στην προάσπιση του Κυπριακού Ελληνισμού κάτι για το οποίο τόνισε «αισθανόμαστε ευγνώμων». Διαβεβαίωσε επίσης, ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας πάντοτε θα στηρίζει πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Μουσείου κα. Κορνηλία Κυριάκου τους ξενάγησε στην Προσωρινή Πινακοθήκη Αμμοχώστου, στο Μουσείο Θαλάσσιας Ζωής, στο τμήμα Παλαιοντολογίας και στο αρχαιολογικό τμήμα όπου θαύμασαν το εντυπωσιακό έκθεμα του Μουσείου, το Κερύνεια ΙΙ.

Ακολούθως η Προϊστάμενη της Πολιτιστικής Υπηρεσίας του Δήμου κα. Μαρία Τοφινή Τσαντίλα τους ξενάγησε στο Μεσαιωνικό Μοναστήρι, στην Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας όπου τους υποδέχθηκε και τους μίλησε για το ιστορικό της Εκκλησίας και της εικόνας της Παναγίας Αγίας Νάπας ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ναού Πάτερ Βασίλειος και στο Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής για το οποίο η Προϊστάμενη της Πολιτιστικής Υπηρεσίας του Δήμου προέβη σε εκτενή αναφορά τόσο στο ιστορικό της υλοποίησης του Πάρκου όσο και στους γλύπτες και στα έργα τους. Ενημέρωσε επίσης, ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό έργο και σημείο αναφοράς για την Αγία Νάπα, την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου αλλά και για την Κύπρο γενικότερα και θεωρείται όπως επισήμανε η κα. Τοφινή ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα Πάρκα Γλυπτικής ή Ανοικτό Μουσείο παγκόσμια.

Ακολούθησε γεύμα στο ξενοδοχείο «Αnonymus», το οποίο παρέθεσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Μιχάλης Στεργίδης, ο οποίος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τους υποδέχθηκε με πανό και με μεγάλη θέρμη.

Ο Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) κ. Αντρέας Μορφίτης αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την θερμή φιλοξενία της αποστολής της ΕΛΔΥΚ στην πόλη τους, τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που διατηρούν και ενισχύουν τους άρρηκτους δεσμούς της Κύπρου και της Ελλάδας.

Εικόνες:

1 Copy Copy 159 exclusive 1 Copy 2 14 exclusive 1 Copy 1 exclusive 1 2 exclusive 2 Copy 1 exclusive