Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε στην Αγία Νάπα το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με το Paparazzi Studio από τις 21 – 31 Μαρτίου.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι η τελετή λήξης του Φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή το βράδυ στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα». Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι από την αρχή της διοργάνωσης του συγκεκριμένου Φεστιβάλ, ο Δήμος έθεσε ως βασικό του στόχο την αναβάθμιση των υποβαθμισμένων και εγκαταλειμμένων κτηρίων της πόλης, έτσι ώστε να καταστεί η Αγία Νάπα μία πολύχρονη πόλη, φιλική προς τους δημότες και επισκέπτες της, κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται μετά και την ολοκλήρωση του 3ου Φεστιβάλ Τέχνης του Δρόμου».

Πρόσθεσε ότι «πέρα από την αισθητική αναβάθμιση των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης και της ανάδειξης των διαφόρων μορφών τέχνης που συναντά κανείς στους δημόσιους χώρους, απώτερος στόχος του Δήμου Αγίας Νάπας είναι το Φεστιβάλ να καθιερωθεί ως διεθνές σημείο αναφοράς για την Τέχνη του Δρόμου. Σκοπός μας είναι η Αγία Νάπα να καταστεί ως ο τόπος συνεύρεσης καλλιτεχνών όλων των μορφών τέχνης, από όλο τον κόσμο».

Ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες για τις εκπληκτικές δημιουργίες τουs, το Paparazzi Studio για τη συνεργασία και όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του Φεστιβάλ.

Ο υπεύθυνος του Paparazzi Studio Αχιλλέας Μιχαηλίδης «ευχαρίστησε το Δήμο και τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας για την μεγάλη ζέση με την οποία αγκάλιασε το Φεστιβάλ και όλους όσοι βοήθησαν στην διοργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση του. Εδωσε ακόμα την υπόσχεση πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε το Ayia Napa Street Art Festival να καταταγεί ανάμεσα στα καλύτερα Φεστιβάλ παγκοσμίως».

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας έδωσε σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ αναμνηστικές πλακέτες.

Σημειώνεται ότι στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 14 καταξιωμένοι καλλιτέχνες του είδους από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι φιλοτέχνησαν στις εξωτερικές επιφάνειες των κτηρίων μοναδικά έργα τέχνης.

Οι καλλιτέχνες είναι οι Koz Doz από τη Βενεζουέλα, Rustam Qbic, Stenograffia Team και Andrey Zhokhov από τη Ρωσία, Dank από το Ηνωμένο Βασίλειο, Rate από τη Βουλγαρία, Opsis και Mathieu Devavry από τη Γαλλία, Kasia από την Πολωνία, Elias Zaarour από το Λίβανο, Gabriella Junosova από τη Σλοβακία και Edmon 1419, Elf, και Royal Venom από τη Κύπρο.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ