“Παίζει” το όνομα Καρούσου για Υπουργείο Μεταφορών

©Famagusta.News
©Famagusta.News

Προς ολοκλήρωση οδεύει το κεφάλαιο ανασχηματισμού, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να κρατάει, παρ’ όλα αυτά καλά κλειστά τα χαρτιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, το σκηνικό έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και δύο από τις αλλαγές στο Υπουργικό να έχουν σχεδόν “κλειδώσει”, ενώ στα ονόματα που βρίσκονται στο προσκήνιο είναι και αυτό του Δημάρχου Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσου για το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Πετρίδης στο Οικονομικών και υπουργοποίηση Νουρή

Συγκεκριμένα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Φιλελευθέρου”, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών μετά την αποχώρηση του Χάρη Γεωργιάδη η οποία θα γίνει τον Δεκέμβριο. Σχεδόν βέβαιος πρέπει να θεωρείται και ο διορισμός του Νίκου Νουρή στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναλαμβάνοντας τα ηνία του Υπουργείου Εσωτερικών με την επικείμενη μετακίνηση του Κωνσταντίνου Πετρίδη στο Υπουργείο Οικονομικών.

Γιάννης Καρούσος και Αίμιλη Γιολίτη για το Υπουργείο Μεταφορών

Αλλαγή σκυτάλης πιθανότατα θα έχουμε και στο Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει σκέψεις αντικατάστασης της Βασιλικής Αναστασιάδου και ήδη κυκλοφορούν και ονόματα πιθανών διαδόχων της. Το όνομα της νομικού Έμιλυς Γιολίτη, η οποία μέχρι τον περασμένο Ιούλιο ήταν πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ ακούγεται έντονα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες. Για το ίδιο Υπουργείο κυκλοφόρησε επίσης και το όνομα του δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου.

Νίκος Τορναρίτης στο Παιδείας και αποχώρηση Λακκοτρύπη

Ανοικτό βέβαια παραμένει και το κεφάλαιο του Υπουργείου Παιδείας. Ο Κώστας Χαμπιαούρης δύσκολα θα παραμείνει στο πόστο του. Το όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, παραμένει ψηλά στη λίστα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι θα ακολουθήσει με τη νέα χρονιά και νέος γύρος αλλαγών στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Γιώργο Λακκοτρύπης φαίνεται ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από το Υπουργείο Ενέργειας μετά από έξι χρόνια παρουσίας. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στα ενεργειακά.

Ενδιαφέρον επίσης φαίνεται να προκύπτει και για το Υφυπουργείο Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο έχει εξαγγελθεί πρόσφατα στο πλαίσιο και της επικείμενης μεταρρύθμισης. Ήδη ακούγονται τα ονόματα του Κυριάκου Κόκκινου και Σταυριάνας Κοφτερός ως υποψήφιοι διορισμό.

Πηγή: Φιλελεύθερος