Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης από πόρτα-σε πόρτα στον Δήμο Αγίας Νάπας

A36FC0AB 1AF7 4EA1 B3C3 D0E51FBE267E Ανακύκλωση, Περιβάλλον, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην περιοχή «Κόκκινες» της Αγίας Νάπας τέθηκε από χθες Τρίτη 17 Ιουλίου, σε πιλοτική εφαρμογή πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευασιών από πόρτα σε πόρτα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα αφορά μόνο τις συσκευασίες χαρτιού και PMD, οι οποίες θα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλια ανακύκλωσης που θα προμηθεύει δωρεάν στα νοικοκυριά ο Δήμος. Συνεργείο του Δήμου θα συλλέγει από το πεζοδρόμιο κάθε οικίας, τις σακούλες με το χαρτί κάθε Τρίτη και το PMD κάθε Παρασκευή».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ο Δήμος φιλοδοξεί να ενισχύσει τη διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων και να αυξήσει τα ποσοστά της ανακύκλωσης. «Αρχίζουμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια συλλογής ανακυκλώσιμων από πόρτα σε πόρτα στις οικιστικές περιοχές, αφού αυτό ζητούσαν επιτακτικά οι δημότες μας», σημείωσε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συλλογή από πόρτα σε πόρτα των συσκευασιών θα αυξήσει σημαντικά τις ποσότητες υλικών για ανακύκλωση, ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές».

Πηγή: ΚΥΠΕ