Σε τέσσερα περιστατικά ανταποκρίθηκαν οι ναυαγοσώστες του Δήμου Αγίας Νάπας

DSC 7599 e1467372550700 Ναυαγοσώστες, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες

Σε τέσσερα σοβαρά περιστατικά που σημειώθηκαν στην παραλία Nissi Beach στην Αγία Νάπα ανταποκρίθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι ναυαγοσώστες του Δήμου της Αγίας Νάπας.

Χάρη στην άμεση και έγκαιρη επέμβαση των μελών της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας του Δήμου της Αγίας Νάπας διασώθηκαν πέντε άτομα τα οποία διέτρεξαν κίνδυνο, λόγω κυρίως της απειρίας που είχαν σε σχέση με τη θάλασσα, παρά το ότι η παραλία Nissi Beach εκτός από τις πλέον πολυφωτογραφημένες, θεωρείται και ως μία από τις ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, στις 15:50 το απόγευμα της Κυριακής, οι ναυαγοσώστες του Δήμου της Αγίας Νάπας διέσωσαν δύο κοπέλες ασιατικής καταγωγής οι οποίες βρίσκονταν στο νερό και ζήτησαν βοήθεια. Αμέσως, επενέβησαν μέλη τη ναυαγοσωστικής υπηρεσίας του Δήμου μεταφέροντάς τις εκτός του νερού, χωρίς η υγεία τους να διατρέξει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Στις 17:00 Ρώσος τουρίστας που επιχείρησε βουτιά κτύπησε στο μέτωπο. Ζήτησε βοήθεια από τους ναυαγοσώστες του Δήμου οι οποίοι του παρείχαν άμεσα τις Πρώτες Βοήθειες και ακολούθως κάλεσαν ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε για προληπτικούς, κυρίως, λόγους σε ιδιωτική κλινική της Αγίας Νάπας.

Στις 17:20 νεαρός ηλικίας 26 χρόνων από την Αίγυπτο υπέστη σοβαρό επιληπτικό επεισόδιο. Οι ναυαγοσώστες του Δήμυο της Αγίας Νάπας πραγματοποίησαν τις απαραίτητες διαδικασίες και κάλεσαν ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Στις 17:50, Σουδός τουρίστας μετά από πτώση από ψηλό σημείο κτύπησε στο κεφάλι. Ζήτησε βοήθεια από τους ναυαγοσώστες του Δήμου οι οποίοι του παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε προληπτικά σε ιδιωτική κλινική.

Famagusta.News