Στη Μαρίνα Αγίας Νάπας ο Υπουργός Εμπορίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, συνοδευόμενος από μεγάλη ομάδα τενχοκρατών του Υπουργείου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μαρίνας Αγίας Νάπας, Σταύρο Καραμοντάνη επισκέφτηκε το εμβληματικό έργο της Μαρίνας, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του.

Όπως διαπίστωσε κατά την περιήγησή του στο χώρο του εργοταξίου ο Γιώργος Λακκοτρύπης, ο βασικός βραχίονας (κυματοθραύστης) βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμπλήρωσής του, ενώ έχουν ήδη προχωρήσει οι εργασίες προετοιμασίας για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης ενός εκ των δύο εντυπωσιακών πύργων που προβλέπονται στη δεύτερη κατασκευαστική φάση και που αφορά στη δημιουργία 190 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων.

DSC 9981 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Στη δεύτερη φάση περιλαμβάνεται επίσης η ανέγερση 29 πολυτελών επαύλεων, και μιας σεράς επιλεγμένων καταστημάτων και εστιατορίων.

DSC 0031 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Κατά την ενημερωτική επίσκεψη του Υπουργού, έγινε ιδιαίτερη μνεία στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του έργου και την υψηλή εξειδίκευση των εργαζομένων.

DSC 9973 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Καραμοντάνης, «η ιδιαίτερη προσέγγιση, η προσοχή στις λεπτομέρειες και η εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού, αποτελούν τη βάση για την κατασκευή του έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας». Πρόσθεσε επίσης πως «η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι ένα μοναδικό έργο για όλη την Ευρώπη, καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείται τόσο για την κατασκευή της μαρίνας, όσο και των υπόλοιπων χώρων, είναι πρωτοποριακή».

DSC 0042 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Αναφερόμενος στις προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδυτών, ο κ. Καραμοντάνης επεσήμανε ότι μέσα από μια σειρά επιτυχημένων προωθητικών ενεργειών, το σημαντικό αυτό έργο έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, καταγράφοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές και επενδυτές. Αποκάλυψε επίσης ότι ήδη το 55% του Ανατολικού Πύργου του έργου, έχει πωληθεί.

DSC 9971 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Από την πλευρά του ο κ. Λακκοτρύπης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία εργασιών του έργου και πρόσθεσε ότι βασική επιδίωξη για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου αποτελεί η ανάπτυξη του Ναυτικού Τουρισμού μέσω της δημιουργίας μαρίνων και χώρων ελλιμενισμού, όπως αυτή της Μαρίνας Αγίας Νάπας, σε ολόκληρη την ακτογραμμή της ελεύθερης Κύπρου με στόχο την προσέλκυση υψηλού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

DSC 0046 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

«Οι υποδομές που δημιουργούνται συμβάλλουν σημαντικά ως προς την επιδιωκόμενη αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας μας, και μεταξύ άλλων προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης. Αναφορικά με την Μαρίνα Αγίας Νάπας, ο κ. Λακκοτρύπης αναγνώρισε ότι αποτελεί μια πολύ σημαντική ανάπτυξη που πραγματοποιείται στην περιοχή Αμμοχώστου και που ανήκει στα πλέον φιλόδοξα έργα της Κύπρου.

DSC 9968 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας

Χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρόνησου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας προνοεί την κατασκευή 190 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 29 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας.

DSC 9962 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News
DSC 9961 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News
DSC 9949 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News
DSC 9957 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News
DSC 9958 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News
DSC 0061 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News
DSC 0060 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

DSC 0001 exclusive, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Famagusta.News