Στο ανώτατο η υπόθεση θανάτωσης του σκύλου Billy στην Αγία Νάπα

a exclusive, Δικαστήριο, Νέα Αμμοχώστου, Σκύλος Billy

Στο Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζεται σήμερα η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του μικρού σκύλου Billy και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση:

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ενημερώνει ότι την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 9 το πρωί αρχίζει στο Ανώτατο Δικαστήριο η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης του θανάτου του μικρού σκύλου Μπίλλυ ( 4 Ιουλίου 2014).

Θυμίζουμε ότι το συμβάν της βάρβαρης κακοποίησης του Billy (που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του) συνέβη στη Αγία Νάπα το 2014.

Από την νεκροτομή το συμπέρασμα που διεξήχθει ήταν ότι ο θάνατος του άτυχου Billy προήλθε από εγκεφαλική αιμορραγία συνέπεια βαριάς κάκωσης στην βάση του κρανίου (Ο Billy ρίχθηκε ζωντανός μέσα σε μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων).

Έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, οι δύο κατηγορούμενοι (αρνούνταν ενοχή) κρίθηκαν αθώοι (9/12/2015) σ’ όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, οι οποίες αφορούσαν πρόκληση θανάτου του ζώου. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου διαφώνησε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου γιατί υπήρχαν αρκετά ερωτηματικά και ασάφειες.

Billy jpg exclusive, Δικαστήριο, Νέα Αμμοχώστου, Σκύλος Billy

Στις 17/5/2015 το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Γενικό Εισαγγελέας κον Κώστα Κληρίδη του είχε παραδώσει σχετικό υπόμνημα και ζήτησε όπως εξετάσει την περίπτωση να εφεσιβάλει την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Ο Γενικός εισαγγελέας είχε ανακοινώσει στις 18/12/2015 ότι για την ποινική υπόθεση 4153/14 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου καταχωρήθηκε έφεση εναντίον της απόφασης και έλαβε αριθμό Ποινικής Έφεσης 3/16.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα παρευρίσκεται αύριο στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου αρχίζει η ακροαματική διαδικασία στην οποία προεδρεύει ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κος Μ.Νικολάτος.

Famagusta.News/24h.com.cy