Το συγκινητικό μήνυμα του Γιάννη Καρούσου για τον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο

α Γιάννης Καρούσος, Τάσος Μητσόπουλος

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας αναπολεί μία σημαντική επιτυχία που πέτυχε ο αείμνηστος Υπουργός Μεταφορών Τάσος Μητσόπουλος το 2013 σχετικά με τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Ρωσία.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρούσος, το 2013 είχε πιέσει αρκετά την Κυβέρνηση να διεκδικήσει πολιτική ανοικτών αιθέρων με τη Ρωσία καθώς η επαρχία ΑΜμοχώστου έχανε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες εξαιτίας του μονοπωλίου που υπήρχε.

Αρκετές από τις πιέσεις, όπως αναφέρει ο κ. Καρούσος, ήταν προς τον τότε υπουργό, τον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο.

Όπως εξιστορεί ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, “στις 8 Νοεμβρίου το 2013 με παίρνει στο κινητό ο αείμνηστος υπουργός Τάσος Μητσόπουλος και μου λέει: “Γιάννη μόλις ήρθε η επιστολή από την κυβέρνηση της Ρωσίας ότι αποδέχονται την πολιτική ανοικτών αιθέρων και θεώρησα σωστό να σε ενημερώσω εσένα πρώτα”.

Όπως σημειώνει ο κ. Καρούσος, “αυτή η απόφαση ήταν η αρχή της καθόδου εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων τουριστών στην επαρχία Αμμοχώστου. Ηταν μια καθαρά πολιτική απόφαση η οποία φέρνει απο τότε εκατοντάδες εκατομμύρια έσοδα ετησίως λόγω της αυξημένης ροής Ρώσων τουριστών στην επαρχία μας.”

a1 Γιάννης Καρούσος, Τάσος Μητσόπουλος

Famagusta.News