Συνάντηση Ζαννέττου με Υφυπουργό Πολιτισμού: Συζήτησαν για πολιτιστικές διαδρομές στην Αγία Νάπα

Συζήτησαν την ανάδειξη του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου της Αγίας Νάπας μέσα από τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών

Screenshot 3 4 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Την ανάδειξη του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου της Αγίας Νάπας μέσα από τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών, συζήτησαν η Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέττου

Aνακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στη συνάντηση που είχαν η Υφυπουργός Πολιτισμού και ο Δήμαρχος το Σάββατο 2 Μαρτίου κατά τη διάρκεια περιοδείας της στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, συζητήθηκαν θέματα ανάδειξης του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου της περιοχής περιλαμβανομένων και μνημείων ή χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που ήρθαν πρόσφατα στο φως κατόπιν έρευνας ή σωστικών ανασκαφών».
Η Δρ. Κασσιανίδου ανέφερε σε δηλώσεις της πως «ανάμεσα στους στόχους του Υφυπουργείου είναι να δημιουργηθούν πολιτιστικές διαδρομές, σε συνεργασία και με το Υφυπουργείο Τουρισμού, τόσο για την ανάδειξη των ίδιων των μνημείων και χώρων της περιοχής όσο και του πολιτιστικού τοπίου».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, «χαιρέτισε τη δήλωση της Υφυπουργού, προσθέτοντας ότι αποτελεί δέσμευση για τον Δήμο αλλά και για τον ίδιο προσωπικά, η συνεργασία με τα Υφυπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αυτές οι διαδρομές θα αναδεικνύουν σημαντικά σημεία αναφοράς της επαρχίας και θα συμβάλουν παράλληλα στον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων αλλά και την ενημέρωση των επισκεπτών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «πριν την συνάντηση με τον Δήμαρχο η Υφυπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας, όπου ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο και από τον Δήμαρχο Χρίστο Ζαννέττου για τις εργασίες συντήρησης και τις εξελίξεις όσο αφορά τη μετατροπή της Μονής σε μουσειακό χώρο”.

Η Δρ. Κασσιανίδου “ενημερώθηκε επίσης για τη συνεργασία του Δήμου Αγίας Νάπας με το Τμήμα Αρχαιοτήτων όσον αφορά την τελευταία φάση υλοποίησης των εργασιών στον χώρο της Μονής με απώτερο στόχο το έργο να ολοκληρωθεί εντός μερικών μηνών».

Πηγή: ΚΥΠΕ