Τί αναφέρει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας για έπαυλη Λόου – “Αποκατάσταση και όχι εκβραχισμός παραλίας” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μελέτες από Δήμο Αγίας Νάπας για αποκατάσταση παραλίας

Στιγμιότυπο 2019 11 07 10.20.36 exclusive

Παράνομη επέμβαση έγινε μεταξύ 2011-2014 στην περιοχή Λιμνάρα-Αμμος του Καμπούρη, η οποία καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, οδηγήθηκε στο δικαστήριο και εκκρεμεί δίκη εναντίον εταιρειών, ενώ ο Δήμος Αγίας Νάπας προχώρησε σε μελέτες προκειμένου να αρχίσει την αποκατάσταση της περιοχής, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Γιάννη Καρούσο.

Διαβάστε επίσης: ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Έπαυλη €5 εκατ. σε γη Αρχιεπισκοπής απέκτησε ο Μαλαισιανός

Σημείωσε πως ο δήμος έχει προχωρήσει με δική του πρωτοβουλία και έξοδα σε μελέτες και συναντήσεις με τα αρμόδια τμήματα με σκοπό την άμεση αποκατάσταση της περιοχής.

Η επιστολή που έστειλε στον Αρχιεπίσκοπο, εξηγεί ο κ. Καρούσος, είναι ξεκάθαρη. “Έχει ως θέμα την αποκατάσταση της περιοχής και ζητούμε όπως επισπευσθούν οι άδειες”.

Μέσω της επιστολής ενημερώθηκε επίσης, μιας και είναι ιδιοκτήτης γης στην συγκεκριμένη περιοχή, πρόσθεσε.

“Πριν από μερικές ημέρες αποστείλαμε την τελική περιβαλλοντική μελέτη, γιατί είναι περιοχή Natura 2000 από το 2015 η συγκεκριμένη και μετά από εισήγηση του Δήμου. Για την αποκατάσταση ο ίδιος ο δήμος προχώρησε σε μελέτες και ήρθε σε επαφή με όλα τα αρμόδια τμήματα. Η μελέτη έχει επίσης κοινοποιηθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εκδώσει τη γνωμάτευσή του και μετά από αυτό ο δήμος θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες εργασίες”, συνέχισε.

Το έργο αυτό, το οποίο θα στοιχίσει περίπου 50.000 ευρώ είναι το πρώτο, σύμφωνα με το κ. Καρούσο, έργο αποκατάστασης -παρέμβασης σε παραλιακό μέτωπο στην Κύπρο.

“Ο δήμος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν μπορεί ο κάθε ένας να επεμβαίνει παράνομα σε παραλίες και παραλιακά μέτωπα”, σημείωσε.

Η αποκατάσταση περιλαμβάνει μπάζωμα με επιχωματώσεις ώστε να επιστρέψει η περιοχή στην προτέρα μορφή της.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ