Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο αγκυροβόλιο της Μαρίνας Αγίας Νάπας είναι γεγονός

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες της Μαρίνας

4 2 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Ημέρα-ορόσημο για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας η Κυριακή 29 Μαΐου καθώς ο εμβληματικός ναυτικός προορισμός σε Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο υποδέχθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο.

Το υπερσύγχρονο C/V SEADREAM II, που εκτελεί κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, προερχόμενο από την Χάιφα του Ισραήλ αγκυροβόλησε το πρωί της Κυριακής με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Τους επιβάτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αγίας Νάπας καθώς και η Διοίκηση και το προσωπικό της Μαρίνας, με μια λιτή τελετή καλωσορίσματος στην Κύπρο και στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας. Στη συνέχεια οι επιβάτες του είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα αξιοθέατα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε το ίδιο βράδυ για τη Ρόδο με πλήρωμα και επιβάτες να έχουν αποκομίσει άριστες εντυπώσεις τόσο από τις ομορφιές της Κύπρου όσο κι από πρωτοποριακές και high-end υπηρεσίες και τη φιλοξενία που παρείχε η Μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Η φιλοξενία του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Μαρίνα Αγίας Νάπας ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη συμβολή τόσο του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού της Μαρίνας που προσέφερε υπηρεσίες αποβίβασης και επιβίβασης σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα όσο και με τη συμβολή των υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας (τελωνείο, λιμενική, υγειονομικές υπηρεσίες). Εξίσου σημαντική πρέπει να θεωρείται η συμβολή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καθώς σε συνέχεια του αιτήματός του δημιουργήθηκε η λιμενική περιοχή για τη φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου ανοίγει νέο κεφάλαιο για τον εκδρομικό τουρισμό αφού οι επιβάτες του C/V SEADREAM II πραγματοποίησαν εκδρομές εκτός της παράκτιας ζώνης γνωρίζοντας τις ομορφιές της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και παίρνοντας μια γεύση από τις παραδόσεις, τα έθιμα και τα τοπικά προϊόντα κάτι που θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο μας.

Ο Διευθυντής της Μαρίνας, κ. Κώστας Φυτιρής, ανέφερε: «Μετά από τριετείς επίπονες προσπάθειες μέχρι να εγκριθεί επίσημα το αγκυροβόλιο της Μαρίνας ένας από τους κύριους στόχους της Μαρίνας Αγίας Νάπας γίνεται πραγματικότητα. Πολλαπλά τα οφέλη όχι μόνο για τη Μαρίνα αλλά και για όλη την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Εκτός από τις ομορφιές των παραλιών δίδεται πλέον η ευκαιρία σε Δήμους και κοινότητες της περιοχής να αναδείξουν τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα και τις τοπικές ομορφιές. Η Διεύθυνση και το προσωπικό της Μαρίνας είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την εξέλιξη και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη συνεχή οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο όλης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.»

Σχεδιασμένη με γνώμονα την άρτια εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών και πληρωμάτων σκαφών όλων των μεγεθών η Μαρίνα Αγίας Νάπας αποτελεί επίσημο λιμάνι εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία και ως η μοναδική πιστοποιημένη μαρίνα στην Κύπρο σύμφωνα με το πρότυπο ISO 13687-1. Προσφέρει υπηρεσίες και εγκαταστάσεις κορυφαίας ποιότητας, ισάξιες αντίστοιχων διεθνούς εμβέλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίνα παρέχει τη δυνατότητα ασφαλούς ελλιμενισμού 360 σκαφών συμπεριλαμβανομένων superyacht (όπως το 107 μέτρων S/Y LANA που ελλιμενίστηκε το Νοέμβριο του 2021) και κρουαζιερόπλοιων, διαθέτει υπηρεσίες φύλαξης 160 σκαφών μήκους έως 10 μέτρων στον ειδικό τετραώροφο χώρο φύλαξης στην ξηρά (Dry Stack) καθώς και εγκαταστάσεις συντήρησης για ακόμη 80 σκάφη. Πρόσφατα η Μαρίνα βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία, ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας όπου συμμετέχουν πάνω από 50 χώρες σε όλο τον πλανήτη και το οποίο απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες με αυστηρά κριτήρια που αφορούν οργάνωση, καθαριότητα, περιβαλλοντική διαχείριση και υπηρεσίες προς το κοινό.

Στις προσφερόμενες υπηρεσίες της Μαρίνας συμπεριλαμβάνονται επίσης η απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρού νερού και καυσίμων, Wi-Fi για όλα τα σκάφη και Fiber optic, πυρασφάλεια, 24ωρη υπηρεσία ασφάλειας, υπηρεσίες καθαριότητας και πλυντηρίων, καθώς και αποκλειστικοί χώροι εξυπηρέτησης πληρωμάτων και επιβατών σκαφών. Στη Μαρίνα λειτουργεί επίσης κατάστημα ναυτιλιακού εξοπλισμού (Chandlery) για την προμήθεια των απαραίτητων ναυτικών υλικών και αξεσουάρ σκαφών, καθώς και ειδικά διαμορφωμένος χώρος ξεκούρασης πληρωμάτων σκαφών (Crew Lounge) με υπηρεσίες εστίασης και δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της μαρίνας μπορείτε να καλέσετε στο (+357) 23 300 560 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση marinacs@marinaayianapa.com.