Τον Απρίλιο του 2019 διεξάγεται το 19ο Τουρνουά Αγίας Νάπας

imagew Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αγίας Νάπας

Διεξάγεται από τις 20 – 25 Απριλίου του 2019, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση ακαδημιών της ανατολικής Μεσογείου, το 19ο Τουρνουά Αγίας Νάπας, γνωστό ως Ayia Napa Soccer Festival.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι το φετινό Ayia Napa Soccer Festival «ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές, αφού έλαβαν μέρος πάνω από 5.500 παιδιά, 6 μέχρι 16 χρόνων, ενώ 22 ομάδες αφίχθηκαν από το εξωτερικό, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Τις πέντε ημέρες των αγώνων περίπου 20 χιλιάδες θεατές έδωσαν το παρών τους στα 16 γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα που διαθέτει ο Δήμος Αγίας Νάπας».

Κατά το 2018 έγινε για πρώτη φορά κατηγοριοποίηση των συμμετεχόντων με τη θέσπιση της κατηγορίας Lions, η οποία επέτρεψε σε παιδιά 8-12 χρόνων να συμμετέχουν σε ένα παράλληλο τριήμερο τουρνουά που ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα.

Προστίθεται ότι «οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Ayia Napa Soccer Festival 2019, θα χωριστούν σε έντεκα διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, για παιδιά που γεννήθηκαν από το 2003 έως το 2013. Παράλληλα θα υπάρχει και βαθμίδα Lions, για παιδιά που γεννήθηκαν από το 2007 έως και το 2011».

Για ακόμα μια χρονιά θα υπάρχουν και γυναικείες κατηγορίες και συγκεκριμένα η Α Κατηγορία που είναι ανοικτή κατηγορία γυναικών και η Κατηγορία Β που αφορά κορίτσια κάτω των 16 ετών, δηλαδή που γεννήθηκαν από το 2003 και εντεύθεν.

Όπως ανέφερε ο Χρίστος Κωνσταντίνου, υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής του τουρνουά «έχουμε ήδη ξεκινήσει δουλειά, κυρίως στον τομέα της προσέλκυσης ομάδων από το εξωτερικό, αφού κάθε χρόνο θέλουμε να μεγαλώνει ο αριθμός των ξένων που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Επιπλέον, επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τη διοργάνωση, αξιολογώντας την ανατροφοδότηση από τις ομάδες που μετείχαν φέτος».

Το Ayia Napa Soccer Festival διοργανώνεται από το Σωματείο Soccer World Cyprus που τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγίας Νάπας και της ΚΟΠ, με μεγάλο χορηγό τον ΚΟΤ, θεσμικό υποστηρικτή τον ΚΟΑ και τηλεοπτικό συνεργάτη τη Cytavision.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.ayianapasoccerfestival.com, στο soccerworldcyprus@cytanet.com.cy ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο +357 23744708.

Πηγή: ΚΥΠΕ