Υπόθεση ομαδικού βιασμού Αγίας Νάπας: Ελεύθεροι 5 από τους 12 υπόπτους

Ελεύθεροι αφέθηκαν πέντε από τους δώδεκα υπόπτους σε σχέση με την καταγγελία της 19χρονης τουρίστριας ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης φέρεται να είχαν τις κατάλληλες απαντήσεις μέσω των επιστημονικών εξετάσεων, ενώ γίνεται αξιολόγηση όλου του μαρτυρικού υλικού που έχουν ενώπιον τους προκειμένου οι υπόλοιποι να οδηγηθούν την Παρασκευή, μετά την εκπνοή του διατάγματος προσωποκράτησης τους, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 12 ανακρινόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες βιασμού ενώ οι δυο νεαροί που παραδέχθηκαν ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της ισχυρίστηκαν πως ήταν με τη θέληση της.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται επίσης και η συμπληρωματική κατάθεση της 19χρονης Βρετανίδας ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί για αναγνωριστική παράταξη.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των εμπλεκόμενων καθώς επίσης και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από το ξενοδοχείο και γειτονικά υποστατικά.

Σημειώνεται ότι τόσο οι δώδεκα, όσο και η 19χρονη έχουν περάσει από ιατροδικαστική εξέταση.