Χρυσό μετάλλιο για αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου στην 63η Διεθνή Ρεγγάτα

Στιγμιότυπο 2018 06 17 21.59.00

Ο Rares Nechita του Ναυτικού Oμίλου Αμμοχώστου κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην 63η Διεθνή Ρεγγάτα που διεξήχθη στη λίμνη Bled της Σλοβενίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, η Διεθνής Ρεγγάτα διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Κωπηλασίας της Σλοβανίας την περασμένη Παρασκευή. `Ελαβαν μέρος 443 αθλητές που εκπροσώπησαν 63 διαφορετικές εθνικές ομάδες και ομίλους από 18 χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Γουατεμάλα, Ουγγαρία, Μεξικό, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ και Σλοβενία.

Ο Rare, τον οποίο συνόδευε η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Χατζιηλία, αγωνίστηκε στην κατηγορία μονού σκίφ εφήβων ( JM IX) και κατάφερε να περάσει στους τελικούς Α΄ και στους δύο αγώνες στους οποίους έλαβε μέρος. Το Σάββατο πήρε την 4η θέση σε σύνολο 24 αθλητών. Με χρόνο 7:38.63 έχασε την τρίτη θέση με μόνο 10 δέκατα του δευτερολέπτου και χρειάστηκε η χρήση του photo finish για την τελική κατάταξη. Στο τελικό συμμετείχαν αθλητές από Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία και Σλοβενία. Ενώ στα προκριματικά συμμετείχαν και αθλητές από Ουγγαρία και Ελβετία.

Στον δεύτερο αγώνα με συμμετοχή αθλητών από Κροατία, Σλοβενία, Ουγγαρία και Ελβετία κατάφερε να περάσει και πάλι στον τελικό αφού στα προκριματικά κέρδισε στην κούρσα του. Στο τελικό εξασφάλισε την πρώτη θέση και το χρυσό.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας εκφράζει συγχαρητήρια τόσο στον αθλητή όσο και στην Ομοσπονδιακή προπονήτρια για την επιτυχία τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ