Δ/ντρια Υπ.Υγείας για Νοσοκομείο Αμμοχώστου: «Εκκενώθηκε και είναι πανέτοιμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σήμερα εκκενώθηκε όλο το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, βγάλαμε και τους τελευταίους ασθενείς που ήτανε στην παθολογική και καρδιολογική κλινική»

9B5430A1 1583 452C 81C4 9CA32D301173 Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Την πλήρη αισιοδοξία της πως το Γενικό Νοσοκομείου Αμμοχώστου, το οποίο ως γνωστό λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, μπορεί να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις, εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη από το στούντιο του ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, «σήμερα εκκενώθηκε όλο το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, βγάλαμε και τους τελευταίους ασθενείς που ήτανε στην παθολογική και καρδιολογική κλινική», τονίζοντας με νόημα πως η απόφαση που υπάρχει είναι ότι στο Γ.Ν. Αμμοχώστου παραμένουν διαθέσιμα τα δέκα κρεβάτια «για την πιο σημαντική ομάδα των συνανθρώπων μας» όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η κα Γιαννάκη, τους νεφροπαθείς.

Η κα Γιαννάκη ενημέρωσε πως το Νοσοκομείο έχει ήδη στελεχωθεί επιπρόσθετα με ένα λοιμοξιολόγο, δυο πνευμονολόγους, τέσσερις παθολόγους και πέντε καρδιολόγους. Σημαντική χαρακτηρίζει επίσης την παρουσία ψυχολόγου για την τόνωση του ηθικού των ασθενών.

Ερωτηθείσα για το κατά πόσο το Υπουργείο έχει εναλλακτικό σενάριο σε περίπτωση κατά την οποία προκύψει ανάγκη, η κα Γιαννάκη σημείωσε πως «έχουμε μια σκέψη την οποία μελετάμε ως Υπουργείο για να επιστρατεύσουμε άλλα νοσοκομεία, αλλά αυτή την σκέψη την μελετούμε γιατί έχουμε βάλει κάποιες παραμέτρους πριν αποφασίσουμε».

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά από την μεταφορά των δυο κρουσμάτων κορωνοϊού στους κατασκηνωτικούς χώρους της ΔΕΟΚ στις Πλάτρες, το Νοσοκομείο Αναφοράς φιλοξενεί έξι ασθενείς. Απόψε μεταφέρεται από τη Λεμεσό και ο 28χρονός ασθενής, ανεβάζοντας τα κρούσματα κορωνοϊού που θα φιλοξενούνται στο Γ.Ν. Αμμοχώστου στα εφτά.

Πηγή: ΑΝΤ1