Ανάστατοι οι κάτοικοι στη Δερύνεια μετά από τα νέα τετελεσμένα: «Νιώθουμε ανασφάλεια»

Ζητούν λήψη μέτρων από το κράτος

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 06 184209 exclusive, Δήμαρχος Δερύνειας, Νέα τετελεσμένα, οδόφραγμα

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου Δερύνειας μετά από τα νέα τετελεσμένα των κατοχικών αρχών ενώ ζητούν λήψη μέτρων από το κράτος για την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας.

Εδώ και μια βδομάδα παρατηρείται μια ένταση στη δημιουργία οχυρωματικών έργων δεξιά από το οδόφραγμα μέχρι την περιοχή Κάππαρη στο Παραλίμνι όπως κατήγγειλε ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα.

Κάτοικος του Δήμου Δερύνειας μιλώντας στο Famagusta News ανέφερε ότι «είναι ανησυχητικό ότι είμαστε τόσο κοντά, οι αρχές θα πρέπει να λάβουν κάποια μέτρα γιατί ο κόσμος νιώθει ανασφάλεια».

Άλλος κάτοικος του Δήμου Δερύνειας είπε ότι «νιώθουμε ανασφάλεια και προτρέπουμε το κράτος να λάβει μέτρα. Το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους γιατί είναι θέμα ασφάλειας των κοινοτήτων».

«Νιώθουμε ανασφάλεια όπου και να είμαστε στην Δερύνεια». «Υπάρχει ένας τόνος ανησυχίας στην καθημερινότητα όταν βλέπουμε κάποιες κινήσεις να γίνονται με μπουλντόζες».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες, σχολιάζοντας τις αναφορές του δημάρχου της Δερύνειας, διευκρίνισε ότι οι τουρκικές ενέργειες στην περιοχή δεν είναι εντός της νεκρής ζώνης. Παρόλα αυτά υπάρχει μια ανησυχία από ελληνοκυπριακής πλευράς με τις αρμόδιες αρχές να παρακολουθούν το θέμα.