“Αυτοψία” Ακιντζί στο οδόφραγμα Δερύνειας (βίντεο)

Αυτοψία στο οδόφραγμα της Δερύνειας πραγματοποίησε το πρωί ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διάνοιξή του. Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, με τον εκπρόσωπό της να τονίζει ότι έδειξε την προθυμία που χρειάζεται.

Βίντεο από το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Sigma (17/3/2018):

Σε παιχνίδι επίρριψης ευθυνών επιδίδεται το ψευδοκράτος με αφορμή την καθυστέρηση της διάνοιξης του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Σε συνέχεια της αδιάκοπης εμπρηστικής ρητορικής της Άγκυρας και των προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, η τουρκοκυπριακή πλευρά επαναφέρει το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και τις αντιδράσεις οργανωμένων φορέων τουρκοκυπρίων για την αδράνεια των κατοχικών αρχών.

Σε χθεσινή επίσκεψη – αυτοψία στο οδόφραγμα της Δερύνειας, ο Μουσταφά Ακκιντζί επιβεβαίωσε τη θέληση και την ετοιμότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς για την προσήλωση στην ολοκλήρωση των εργασιών που έχουν απομείνει για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Λεύκας και Δερύνειας.

Ανέφερε, μάλιστα πως τα δύο οδοφράγματα πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα. Ο τουρκοκύπριος ηγέτης επέρριψε ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά, για την καθυστέρηση που παρατηρείται, εκφράζοντας ανησυχίες κατά πόσον η ελληνοκυπριακή πλευρά εργάζεται με την ίδια σπουδή.

Σύμφωνα με τον Μουσταφά Ακιντζί “έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια, από την λήψη της απόφασης για άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Η Τ/κ πλευρά, ολοκλήρωσε τις
εργασίες που της αναλογούν όσον αφορά την υποδομή του δρόμου σε Δερύνεια και Απλίκι. Τα δύο οδοφράγματα μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα, ωστόσο “πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η άλλη πλευρά δεν θα το “σκάσει”. Είμαστε στο σημείο να ανοίξουμε τα οδοφράγματα χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Εύχομαι και Ε/κ πλευρά να έχει την ίδια αντίληψη”.

Αμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης η οποία φωτογράφισε τις κατοχικές αρχές για την καθυστέρηση που παρατηρείται, υπενθυμίζοντας ότι κυριότερος παραμένει ο στόχος για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, «η Κυβέρνηση από την αρχή έχει δείξει την προθυμία που χρειάζεται». «Δυστυχώς, προβλήματα είχαμε κυρίως από τις κατοχικές ‘αρχές’»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λεγόμενες «μη κυβερνητικές» οργανώσεις και οι καταστηματάρχες της Αμμοχώστου προγραμματίζουν μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 31 Μαρτίου στο οδόφραγμα της Δερύνειας, αντιδρώντας για την επί τρία χρόνια καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι το οδόφραγμα της Δερύνειας έχει γίνει όμηρος του ανοίγματος του οδοφράγματος της Λεύκας, χωρίς να παραλείπουν να επικρίνουν την τουρκοκυπριακή πλευρά για την αδράνεια και την καθυστέρηση που παρατηρείται.

Famagusta.News / Sigma TV