ΔΕΡΥΝΕΙΑ: 7 χρόνια μετά τη δολοφονία της η Χριστίνα δε βρίσκει δικαίωση

zLo47ep0lDPahaYiloIG Νέα Αμμοχώστου

Επτά χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία της Χριστίνας Καλαϊτσίδου, ο θάνατος της οποίας αρχικά αποδόθηκε σε ατύχημα και χρειάστηκε να γίνει εκταφή για να διαπιστωθεί από Έλληνα ιατροδικαστή τι πραγματικά έγινε, ακόμα το δικαστήριο της Κύπρου δεν απέδωσε δικαιοσύνη.

Να θυμίσουμε ότι η 29χρονη Χριστίνα Καλαϊτσίδου εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της στο σπίτι της στη Δερύνεια και άφησε πίσω της τρία παιδιά ηλικίας 5, 7 και 11 ετών. Η ίδια είχε δώσει σημάδια και στην Αστυνομία ότι κινδύνευε από τον εν διαστάσει σύζυγο, εκλιπαρώντας την ουσιαστικά να κάνει κάτι για να την προστατεύσει αφού δεν μπορούσε να ξεφύγει. Ο εν διαστάσει σύζυγος εισέβαλλε στο σπίτι ακόμα και από το μπαλκόνι καταρριχώμενος από την ταράτσα, γι’ αυτό και η Χριστίνα είχε υποχρεωθεί να κλειδαμπαρώνει είτε βρισκόταν εντός του σπιτιού είτε στην εργασία της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης».

Αρχικά τα αίτια θανάτου της από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου αποδόθηκαν «σε εισπνοή καπνού λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε στο κρεβάτι από αναμμένο τσιγάρο», όμως οι γονείς της Χριστίνας άρχισαν έναν αγώνα καταφέρνοντας κάποια στιγμή να πετύχουν εκταφή της σορού. Αυτή επανεξετάζεται από Έλληνα ιατροδικαστή και το πόρισμα που προκύπτει είναι ότι ο θάνατος της Χριστίνας οφειλόταν σε στραγγαλισμό.

Είχαν ήδη περάσει 2 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι εν λόγω διαδικασίες, κατά τα οποία ο δράστης όχι μόνο κυκλοφορούσε ελεύθερος, αλλά είχε και υπό την κηδεμονία του τα παιδιά. Τα νέα ευρήματα οδηγούν τελικά στη σύλληψη και ακολούθως στην καταδίκη του (τον Νοέμβριο του 2014) σε 20ετή φυλάκιση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ κάποια στιγμή μεταφέρεται σε ελληνικές φυλακές. Τον Φεβρουάριο του 2016 εντοπίζεται νεκρός στο κελί του και οι ελληνικές αρχές αποδίδουν τον θάνατό του σε αυτοχειρία, σύμφωνα με τον «Π».

Πέντε χρόνια η εκδίκαση της αγωγής που κίνησαν οι γονείς στη Χριστίνα στο κράτος, δεν έχει ακόμα αρχίσει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Π», εναντίον του κράτους κίνησαν αγωγή από τον Δεκέμβριο του 2014, η οποία ορίστηκε για προγραμματισμό και όχι για εκδίκαση 3 χρόνια μετά και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2017. Ο ηλικιωμένος πια πατέρας επιστρέφει στην Κύπρο νομίζοντας ότι επρόκειτο για την εκδίκαση, όμως τα ξαναμαζεύει και φεύγει αφού νέα συνεδρία είχε οριστεί για προχθές Πέμπτη. Ως εκ τούτου είχε επιστρέψει και πάλι στην Κύπρο για να παρευρίσκεται στο δικαστήριο (επαρχιακό Λάρνακας), όμως η υπόθεση ορίζεται αυτή τη φορά για τον Δεκέμβριο του 2019!

Πηγή: Sigmalive