ΔΕΡΥΝΕΙΑ: 900 χιλιάδες δαπανήθηκαν για βελτίωση οδικού δικτύου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η 4η φάση ασφαλτόστρωσης κάλυψε εξήντα περίπου οδούς με συνολικό κόστος 900 χιλιάδων ευρώ

exofilo exclusive, Δερύνεια, Οδικό Δίκτυο

Ποσό 900 χιλιάδων ευρώ δαπανήθηκε για ολοκλήρωση της 4ης φάσης αναβάθμισης και βελτίωσης του οδικού δικτύου Δερύνειας με επιστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων μήκους εννέα συνολικά χιλιομέτρων.

derinia4 exclusive, Δερύνεια, Οδικό Δίκτυο

Σε ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «συνολικά η 4η φάση ασφαλτόστρωσης κάλυψε εξήντα περίπου οδούς με συνολικό κόστος 900 χιλιάδων ευρώ. Μέρος του ποσού παραχωρήθηκε ως ειδική χορηγία στον Δήμο Δερύνειας από τον τέως Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πριν από έναν χρόνο και το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το ταμείο του Δήμου Δερύνειας», αναφέρεται.

derinia1 exclusive, Δερύνεια, Οδικό Δίκτυο

Σημειώνεται ότι «με την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης ασφαλτόστρωσης, ο Δήμος Δερύνειας έχει δαπανήσει ένα ποσό ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Οι τέσσερις φάσεις επάλειψης πραγματοποιήθηκαν το 2017, 2019, 2021 και το 2023/24 και κάλυψαν δρόμους συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων περίπου».

derinia2 exclusive, Δερύνεια, Οδικό Δίκτυο

Απομένει, προστίθεται «η επίστρωση του οδικού δικτύου που θα επηρεαστεί από τις εργασίες ανακατασκευής του πολεοδομικού έργου του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας και η βελτίωση του δρόμου Δερύνειας – Φρενάρους, που θα πραγματοποιηθεί από το κράτος. Υπάρχει ακόμα σχετικό αίτημα του Δήμου Δερύνειας για συμπερίληψη του δρόμου που ενώνει τον Δήμο Δερύνειας με την κοινότητα Φρενάρους στα πολεοδομικά έργα που εκτελούνται από την Κυβέρνηση».

derinia3 exclusive, Δερύνεια, Οδικό Δίκτυο