ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Μπήκαμε στη νεκρή ζώνη και είδαμε τον Θερινό Κινηματογράφο! (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Famagusta.News στη Νεκρή Ζώνη Δερύνειας και στο έργο θερινού κινηματογράφου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την κατεχόμενη Αμμόχωστο - Δείτε το βίντεο

DSC 7165 1 exclusive

 

Τη Νεκρή Ζώνη Δερύνειας επισκέφθηκε το Famagusta.News μαζί με τον Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρο Καραγιάννη, όπου κατέγραψε τις εργασίες που πραγματοποιούνται για την κατασκευή του έργου του Θερινού Κινηματογράφου, έργου της διάσημης καλλιτέχνη Rosa Barba.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο, καλαίσθητο και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο project το οποίο προωθεί ο Δήμος Δερύνειας και το οποίο στοχεύει στη δημιουργία θερινού κινηματογράφου στη Νεκρή Ζώνη της Δερύνειας.

Η προώθηση και ο σχεδιασμός του project έγινε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας, τον Οργανισμό Point Centre for Contemporary Art, την UNFICYP και την Ιταλίδα καλλιτέχνιδα Rosa Barba, η οποία και σχεδίασε το έργο.

Το έργο ονομάζεται «Evoking an Architecture of Passage» και έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό και χορηγία από το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού της Ιταλίας.

Το έργο στηρίζεται από το Δήμος Δερύνειας, ο οποίος, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να υπολογίζει πάντοτε στους σχεδιασμούς του τη Νεκρή Ζώνη, προσδοκώντας ότι θα επιτραπούν αναπτύξεις που θα έχουν δικοινοτική απήχηση και θα πρωτοπορούν στην οικοδόμηση της ειρήνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Famagusta.News