ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού στη νεκρή ζώνη

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 15T091220.437 exclusive, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΗΠΕΔΩΝ, Δήμος Δερύνειας, Νεκρή Ζώνη

Γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού δημιουργεί στη νεκρή ζώνη ο Δήμος Δερύνειας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης «βρίσκεται στα σκαριά ένα μεγάλο, δικοινοτικό πρότζεκτ και συγκεκριμένα τα γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού, που θα κατασκευαστούν εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή Δερύνειας. Έχουν ήδη γίνει όλα τα απαραίτητα διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη και στα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλιστεί το πράσινο φως για την δημιουργία τους», πρόσθεσε.

Ωστόσο, συνέχισε, «λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν με την πανδημία του κορωνοϊού, είμαστε σε αναμονή» σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε το συγκεκριμένο έργο και θα επιμείνουμε για την υλοποίησή του».

Εξηγώντας τα σχέδια για τα γήπεδα, ο Δήμαρχος είπε πως «ουσιαστικά σε πρώτο στάδιο θα κατασκευαστούν γήπεδα ποδοσφαίρου και αθλημάτων στην άμμο για τα οποία θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να χρηματοδοτηθούν από διεθνείς οργανισμούς. Ήδη ο πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο μας διαβεβαίωσε πως η χώρα του είναι πρόθυμη να στηρίξει τόσο την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και άλλες δικοινοτικές δράσεις», ανέφερε.

Στόχος, είπε ο κ. Καραγιάννης είναι «τα γήπεδα που θα κατασκευαστούν πολύ κοντά στο οδόφραγμα, να είναι διαθέσιμα σε νέους και από τις δύο κοινότητες, ενώ τη διαχείριση θα την έχει ο Δήμος Δερύνειας».

Ερωτηθείς για το δικοινοτικό γκαράζ, ο Δήμαρχος είπε πως «η μεγάλη αυτή δικοινοτική πρωτοβουλία εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2018 και βρίσκεται πολύ κοντά στο οδόφραγμα. Ο Δήμος προχώρησε τις διαδικασίες αναβάθμισης του χώρου και στην ανανέωση του συμβολαίου εργοδότησης της υπεύθυνης λειτουργού, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα οποιαδήποτε προβλήματα και προσκόμματα μεταξύ των δύο πλευρών, δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο».

Όπως επεσήμανε, «το δικοινοτικό γκαράζ άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις 9 Ιουλίου 2018, αφού έγινε κατάλληλη διαμόρφωση του γκαράζ του αείμνηστου Αντρέα Θεωρή, αφού παραχωρήθηκε από την οικογένεια, στον Δήμο Δερύνειας, για να δημιουργηθεί ένα κτίριο που θα φιλοξενήσει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους οι οποίοι θα καλούνται καθημερινά για να συζητήσουν τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού μέσα από τον διάλογο».