ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Ο Άντρος Καραγιάννης χαιρέτισε την καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σε παρέμβασή του σε διαδικτυακή συζήτηση Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ).

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 17T155236.596 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας

Ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης χαιρέτισε την καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο θέμα των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου σε παρέμβασή του σε διαδικτυακή συζήτηση Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ).

Σε ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ), χαιρέτισε την καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Ταυτόχρονα σημείωσε την ανάγκη διασφάλισης της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Αντρος Καραγιάννης «τοποθετήθηκε επί του θέματος στη διαδικτυακή συζήτηση που πραγματοποίησε η Επιτροπή για την «Ιθαγένεια, διακυβέρνηση, θεσμικές και εξωτερικές υποθέσεις» της ΕΕτΠ.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας «στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε επίσης στην τελευταία έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό, στην οποία γίνεται αναφορά για μια δίκαιη, βιώσιμη και συνολική λύση του Κυπριακού, βασισμένη στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα σύμφωνα με το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».