ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Οδοιπορικό στα Στροβίλια: Τριτοκοσμικές συνθήκες – “Ζούμε σε μόνιμο lockdown” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τϊ αναφέρουν οι κάτοικοι των ακριτικών Στροβιλιών στον φακό του Famagusta.News - Ζουν χωρίς τα απαραίτητα αλλά με τον φόβο για τον Τούρκο κατακτητή - "Ζούμε σε μόνιμο lockdown" - Εικόνες εγκατάλειψης και απομόνωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο 2021 03 01 19 exclusive, Στροβίλια

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες, υπό την απειλή των εισβολέων και χωρίς τα βασικά ζουν οι λιγοστοί κάτοικοι των Στροβιλιών. Απομονωμένοι στην ακριτική περιοχή, κοντά στο οδόφραγμα, βιώνουν την εγκατάλειψη και την απουσία κράτους και κομμάτων.

Δείτε το οδοιπορικό του Famagusta.News στην ακριτική περιοχή της Δερύνειας, τα Στροβίλια.

Λίγα μόλις μέτρα από το γνωστό οδόφραγμα των Στροβιλιών, και εντός των Βρετανικών Βάσεων της περιοχής του Αγίου Νικολάου, λίγο έξω από την ακριτική κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αχερίτου – Βρυσούλλων, οι μόλις 20 εναπομείναντες κάτοικοι που υπάγονται στα δημοτικά όρια Δερύνειας, παλεύουν να επιβιώσουν.

DSC 7908 scaled exclusive, Στροβίλια

Εικόνες εγκατάλειψης και μοναξιάς, συνθέτουν την καθημερινότητα των Ακριτών των Στροβιλιών, που επιμένουν να κατοικούν σε μια περιοχή όπου ο χρόνος σταμάτησε στην κυριολεξία.

DSC 7913 scaled exclusive, Στροβίλια

Η τοπική αρχή από την πλευρά της κάνει επίμονες προσπάθειες, αφού η περιοχή Στροβιλιών εντάχθηκε από τις Βρετανικές Βάσεις στις Απαγορευμένες Περιοχές Ειδικής Πολιτικής για πολεοδομική ανάπτυξη, για στρατιωτικούς δήθεν λόγους και λόγους ασφαλείας.

DSC 7923 scaled exclusive, Στροβίλια

Επισημαίνεται ότι η Κυβέρνηση, για την περιοχή των Στροβιλιών διαθέτει σχέδια κινήτρων ανακαίνισης υφιστάμενων κατοικιών και επανεγκατάστασης οικογενειών.

DSC 7904 scaled exclusive, Στροβίλια DSC 7902 scaled exclusive, Στροβίλια DSC 7903 scaled exclusive, Στροβίλια DSC 7898 scaled exclusive, Στροβίλια

Famagusta.News