ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου 61χρονος για έναν γάιδαρο

Ο γάιδαρός χτύπησε σε πάσσαλο της ΑΗΚ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές σε κτηνοτρόφους

Screenshot 2 7 exclusive

Μία παράξενη υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, όπου κτηνοτρόφος από την Δερύνεια θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για έναν γάιδαρο.

Ο 61χρονος κτηνοτρόφος παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη επειδή του ξέφυγε ο γάιδαρός του, ο οποίος στη συνέχεια χτύπησε με το κεφάλι σε πάσσαλο της ΑΗΚ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές σε άλλους δύο κτηνοτρόφους που διατηρούν μονάδες στην περιοχή.

Τα γεγονότα συνέβησαν στις 13 Ιουνίου 2023 στη Δερύνεια. Ο κατηγορούμενος παρέλειψε να πάρει προφυλάξεις εναντίον πιθανού κινδύνου από το ζώο του, παραλείποντας να το περιορίσει εντός του υποστατικού με αποτέλεσμα το γαιδούρι να συγκρουστεί με στύλο της ΑΗΚ και να ξεσπάσει πυρκαγιά στην κτηνοτροφική

Από την πυρκαγιά, υπέστησαν ζημιές εννέα χιλιάδων ευρώ δύο κτηνοτρόφοι, καθώς κάηκαν οι μπάλες σανού που είχαν.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις. Επίσης, εναντίον του διερευνάται κατά πόσο την ίδια μέρα και ώρα ανέχθηκε όπως το ζώο ήταν αδέσποτο, κατηγορία η οποία απορρέει από τον Περί Δήμων Νόμο. Η τρίτη κατηγορία είναι ότι παρέλειψε να εγγράψει το γαϊδούρι στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, όπως ήταν υποχρεωμένος από τον σχετικό Κανονισμό Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Με πληροφορίες από την Χαραυγή