ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Δημότες απέτρεψαν εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Κεραίες Τηλεφωνίας, Νέα Αμμοχώστου

Tην υστάτη απέτρεψαν την αντικατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο δήμο τους, η ομάδα πρωτοβουλίας για την Δημόσια Υγείας των Δημοτών Δερύνειας.

Σε ανάρτηση στο Facebook, μέλος της πρωτοβουλίας ανέφερε ότι τα μέλη της πρωτοβουλίας προσέγγισαν τα πρόσωπα που αποπειράθηκαν να εγκαταστήσουν την κεραία και τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν τις σχετικές άδειες, τις οποίες όπως υποστηρίζει, δεν είχαν μαζί τους.

Ως εκ τούτου, το συνεργείο εγκατάστασης αποχώρησε από το σημείο.

Όπως αναφέρεται επίσης στην ανάρτηση «το τραγικό είναι ότι η ομάδα πρωτοβουλίας πρόσφατα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να εκφράσει τις έντονες ανησυχίες των πολιτών για την άτακτη τοποθέτηση των αντενών, παραδίδοντας ταυτόχρονα και το σχετικό υπόμνημα της επιτροπής».

Υπενθυμίζεται ότι προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, τα μέλη της πρωτοβουλίας, είχαν καταγγείλει ότι υπάρχουν σπίτια που βρίσκονται κοντά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας, στα οποία παρατηρήθηκαν δύο κρούσματα καρκίνου.

Όπως ανέφεραν τότε, στη Δερύνεια υπάρχουν γύρω στις 12 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ μόνο στο κέντρο της κωμόπολης, που είναι πυκνοκατοικημένο, υπάρχουν έξι, σε μια απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

ΠΗΓΗ: REPORTER