Δερύνεια: Ξανά στο προσκήνιο οι διεργασίες για διάνοιξη του οδοφράγματος

α exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια, Ψευδοκράτος

Ξαφνικά η στασιμότητα που παρατηρείτο στο θέμα των οδοφραγμάτων παίρνει άλλη τροπή με το υπουργείο Εξωτερικών να δίνει λεπτομέρειες για τα νέα δεδομένα.

Οι κοινοπραξίες έχουν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους, και οι εργασίες στα οδοφράγματα, των οποίων η διάνοιξη αποφασίστηκε από τους Αναστασιάδη Ακκιντζί τον Μάιο του 2015, θα μπορούν να μπουν στην τελική ευθεία με τις εργασίες να ξεκινούν τον Ιανουάριο στη Δερύνεια και τον Φεβρουάριο στη Λεύκα. Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, οι εργασίες στο οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου η απόσταση εντός της νεκρής ζώνης είναι σχετικά μικρή, θα διαρκέσουν περίπου 10 εβδομάδες.

Ο δρόμος στη νεκρή ζώνη μεταξύ Λεύκας και Απλικίου θα πρέπει σε αρκετά σημεία να γίνει από την αρχή, με τις εργασίες να υπολογίζεται πως θα χρειαστούν 16 εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης δήλωσε αγνοία για τίς εξελίξεις

Οι τεχνικές εργασίες αφορούν την κατασκευή, διαπλάτυνση και επέκταση δρόμων, ενώ αναμένεται να γίνουν απαλλοτριώσεις.

Στο μεταξύ η ε/κ πλευρά επιμένει στη συζήτηση ενώπιον της Τεχνικής Επιτροπής του θέματος που αφορά το άνοιγμα δυο διόδων, μιας στον παλιό δρόμο Αγλαντζιάς-Αθηένου και μιας στην Τυλληρία, και αναμένει την απάντηση της τ/κ πλευράς στις προτάσεις της ε/κ πλευράς για το θέμα αυτό.

‘Όπως ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ αρμόδια πηγή, με τη δημιουργία των περασμάτων αυτών θα διευκολυνθεί ο σκοπός της πιο γρήγορης διακίνησης.

Πηγή: SigmaLive