Δήμ.Δερύνειας: Κύρωση Σύμβασης της Κων/πολης για έμφυλη και σεξουαλική βία

Την ανάγκη κύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για να σταματήσει η έμφυλη βία και να προστατευτούν οι γυναίκες θύματα σωματικής και σεξουαλικής βίας, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Δερύνειας

0F520017 88BD 4F90 B23B 9C364978F7D5

Την ανάγκη κύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για να σταματήσει η έμφυλη βία και να προστατευτούν οι γυναίκες θύματα σωματικής και σεξουαλικής βίας, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Δερύνειας και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ), Άντρος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας, ο κ. Καραγιάννης τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος «Προώθηση της ισότητας, της πολυμορφίας και της ένταξης σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μήνα πολυμορφίας» με την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για την ισότητα Helena Dalli, κατά τη διάρκεια της 155ης συνόδου της ολομέλειας της ΕΕτΠ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα».

Στην παρέμβαση του ο Δήμαρχος Δερύνειας ανέφερε ακόμα πως «αποδεδειγμένα οι γυναίκες είναι πιο ειρηνικές από τους άντρες, ιδιαίτερα στα θέματα επίλυσης πολιτικών προβλημάτων και συγκρούσεων. Αναφερόμενος στην ανδροκρατούμενη κοινωνία και στο πατριαρχικό σύστημα που επικρατεί σε αρκετές χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε την ανάγκη περαιτέρω εμπλοκής των γυναικών στην πολιτική ζωή και στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Καταλήγοντας, ο Αντρος Καραγιάννης «αναφέρθηκε στην πρόσφατη ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της κύρωσης και σεβασμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών και κάλεσε τις 6 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν κύρωσαν τη Σύμβαση να το πράξουν άμεσα».

Πηγή: ΚΥΠΕ