Δήμαρχος Δερύνειας: Έστειλε επιστολή στο ΠτΔ για προώθηση έργων υποδομής

Επιστολή προς τον Πρόεδρο απέστειλε ο Άντρος Καραγιάννης με στόχο την προώθηση έργων υποδομής στην επ. Αμμοχώστου και στην ακριτική Δερύνεια

karagiannis 770x462 1 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Δερύνεια, Δήμαρχος Δερύνειας, Έργα υποδομής

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη απέστειλε ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης με στόχο την προώθηση έργων υποδομής στην επαρχία Αμμοχώστου και στην ακριτική Δερύνεια.

Στην επιστολή, ημερομηνίας 16 Φεβρουαρίου, ο κ. Καραγιάννης αναφέρει σε σχέση με την ανάδειξη και αναβάθμιση του Μεσαιωνικού Λαγουμιού Αγίου Κωνσταντίνου και του Υπόγειου Υδραγωγείου πως “δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση για την κάλυψη του κόστους καθαρίσματος/συντήρησης του Μεσαιωνικού Μνημείου, που αποτελεί σημαντικό ιστορικό μνημείο ανάδειξης των δεσμών της Δερύνειας με την πηγή ζωής, το νερό”.

Σε ότι αφορά τη Δημιουργία Περιφερειακού Κολυμβητηρίου Ολυμπιακών προδιαγραφών στην επαρχία Αμμοχώστου, ο κ. Καραγιάννης αναφέρει πως “δεν έχει παραχωρηθεί οποιαδήποτε χορηγία στον Δήμο Δερύνειας για διεξαγωγή σχετικής μελέτης βιωσιμότητας του εν λόγω έργου, το οποίο θα προωθήσει τον αθλητισμό και τον ιατρικό τουρισμό στην επαρχία Αμμοχώστου, προσελκύοντας τουρίστες από γειτονικές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.

Όσον αφορά την περιοχή Στροβιλιών Δερύνειας σημειώνει πως “δεν έχει παραχωρηθεί οποιαδήποτε χορηγία στον Δήμο Δερύνειας για συντήρηση των λιγοστών κατοικιών στην περιοχή, ούτε έχει αποδεσμευτεί σχετικό κονδύλι, μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου για δημιουργία μικρού πλατειακού χώρου, ως πρώτο βήμα αναβάθμισης αυτής της απομονωμένης και εγκαταλελειμμένης περιοχής”.

Σε σχέση με τον Δρόμο Δερύνειας – Φρενάρους / Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου – Δερύνειας – Αγίας Νάπας επισημαίνει πως “δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη, αφού αναμένουμε την ένταξη του δρόμου που ενώνει τον Δήμο Δερύνειας με την Κοινότητα Φρενάρους στα πολεοδομικά έργα. Η δημοσίευση του κοινού Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου – Δερύνειας – Αγίας Νάπας καθυστερεί με αποτέλεσμα να υπάρχει αντίδραση τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους επαγγελματίες ανάπτυξης γης και επιχειρηματίες της περιοχής”, προσθέτει.

Όσον αφορά το Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών ο κ. Καραγιάννης αναφέρει πως αΑναμένουμε τη δημοσίευση του εν λόγω Σχεδίου για το 2024, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα είναι αναβαθμισμένο και βελτιωμένο σε σύγκριση με το προηγούμενο του 2023″.

Ο κ. Καραγιάννης καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως “δώσει οδηγίες για προώθηση των παραπάνω αιτημάτων και να ενημερώσει τον Δήμο Δερύνειας για τις σχετικές ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς”.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους Υπουργούς Εσωτερικών, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στον Υφυπουργό Τουρισμού και στην Υφυπουργό παρά τω Προέδρω.

Πηγή: ΚΥΠΕ