Κατεχόμενη Δερύνεια: 1900 κατοικίες ανακοίνωσε ότι θα χτίσει ο Ερντογάν

Συνεχίζει ο επεκτατισμός του ψευδοκράτους - Ανακοίνωσε την ανέγερση 1900 κοινωνικών κατοικιών στην κατεχόμενη Δερύνεια ο Τούρκος Πρόεδρος

photo 10 exclusive, Κατεχόμενα, κατεχόμενη δερύνεια

Τη σημασία της αναγνώρισης της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου καθεστώτος των τουρκοκυπρίων επισήμανε σήμερα κατά την παράνομη επίσκεψή του στο ψευδοκράτος ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος προειδοποίησς ότι “δεν θα χάσουν άλλα 50 χρόνια σε διαπραγματεύσεις με τις μαξιμαλιστικές θέσεις των Ελληνοκυπρίων”, ενώ επανέλαβε και το όραμά του για “λύση στη βάση της συνεργασίας δύο ξεχωριστών κρατών και εφόσον επιβεβαιωθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα των τουρκοκυπρίων που πηγάζουν από τις συμφωνίες του 1960”, όπως είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο ηγέτης του ψευδοκράτους προέβησαν από κοινού σε δηλώσεις στην κατεχόμενη Λευκωσία λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και αφού προηγήθηκαν δυόμιση ώρες συναντήσεων, η πρώτη κατ’ ιδίαν και η υπόλοιπη μιάμιση ώρα μεταξύ των αντιπροσωπειών.

Ο Ερντογάν είπε ότι προτεραιότητά τους είναι η μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος που θα λύσει το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και ευχήθηκε όπως σύντομα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση 1900 περίπου κοινωνικών κατοικιών στην περιοχή της Δερύνειας.

Για την ανατολική Μεσόγειο είπε ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα κυριαρχικά και νόμιμα δικαιώματα των Τ/κ ενώ σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο ανέφερε ότι επιθυμία του είναι το Αιγαίο να μετατραπεί σε θάλασσα ειρήνης.

Ανακοίνωσε επίσης σειρά άλλων έργων στα κατεχόμενα, στα οποία γίνεται συνεχώς αναφορά στα ΜΜΕ.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι είναι παράδοση να μεταβαίνει στο πρώτο ταξίδι εκτός Τουρκίας μετά την εκλογή του ο Τούρκος Πρόεδρος στο ψευδοκράτος και αυτός τήρησε αυτή την παράδοση, ενώ από τα κατεχόμενα θα μεταβεί κατευθείαν στο Αζερμπαϊτζάν όπου θα έχει κι εκεί συναντήσεις, θα διανυκτερεύσει στο Μπακού και αύριο θα επιστρέψει στην Άγκυρα.

Famagusta.News με πληροφορίες από Φιλελεύθερο