Καθαρά Δευτέρα με προσκύνημα στην Αγία Μαρίνα εντός της νεκρής ζώνης Δερύνειας

Συγκινητικές στιγμές βίωσαν όσοι παρευρέθηκαν στην Αγία Μαρίνα εντός της νεκρής ζώνης Δερύνειας

AGIAMARINA exclusive, Αγία Μαρίνα, Δερύνεια, Νεκρή Ζώνη

Στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, εντός της νεκρής ζώνης στη Δερύνεια, έσπευσαν χθες να προσκυνήσουν Δερυνειώτες και εκδρομείς της επαρχίας Αμμοχώστου.

O Δήμος Δερύνειας με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, μετά από έγκριση αιτήματος προς τα Ηνωμένα Έθνη, εξασφάλισε τις απαιτούμενες άδειες έτσι ώστε οι δημότες να επισκεφτούν το ανακαινισμένο από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, βυζαντινό εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, στη νεκρή ζώνη.

Μια ανάσα από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, οι εκδρομείς εξόρμησαν στην φύση για να απολαύσουν την βόλτα τους.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τις πρωινές ώρες στην Επαρχία Αμμοχώστου, δεν κατέστη δυνατόν για τους εκδρομείς να μαζευτούν και να κόψουν την «μούττη» της Σαρακοστής.

Συγκινητικές στιγμές βίωσαν όσοι παρευρέθηκαν στην Αγία Μαρίνα εντός της νεκρής ζώνης Δερύνειας.

Οι εκδρομείς μίλησαν στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ και ανέφεραν ότι «νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που ήρθαμε στην εκκλησία Αγία Μαρίνα στην νεκρή ζώνη. Ελπίζουμε κάποτε να μπορούμε να ερχόμαστε χωρίς άδεια όπως παλιά που ερχόμαστε».

Μια κυρία ανέφερε «είμαι πολύ συγκινημένη θα ήθελα να έρχομαι πιο συχνά όπως παλιά που μπορούσαμε και ερχόμαστε χωρίς άδεια. Εκτός από την συγκίνηση που νιώθουμε νιώθω και λίγη στεναχώρια που γιατί βλέπω την θάλασσα μας τις περιούσιες μας τα περβόλια μας που ήταν λίγο πιο κάτω και δεν μπορούμε να τα χαρούμε ούτε να τα επισκεφτούμε. Χαιρόμαστε που μας δίνεται αυτή η ευκαιρία να επισκεφτούμε το πανέμορφο εκκλησάκι να δούμε την υπέροχη φύση».

Από τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας δεν έλειψε και το πέταγμα του χαρταετού.

Οι Δερυνειώτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την μοναδική θέα του κάμπου και του μικρού φράγματος της Δερύνειας που βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης και τη κατεχόμενη παραλία.

Το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας παρέμεινε ανοικτό για προσκύνημα, ενώ οι εκδρομείς μαγεύτηκαν από το ανοιξιάτικο τοπίο με φόντο την κατεχόμενη Αμμόχωστο.