Ματσάρα στη Δερύνεια

DB78AB79 35EE 4160 A132 D89749036C1A ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ, Νέα Αμμοχώστου, Ποδόσφαιρο

Από τα τέσσερα σημερινά παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής, αναμφίβολα αυτό που τραβά τα περισσότερα βλέμματα είναι αυτό που θα γίνει στη Δερύνεια ανάμεσα στην τοπική Αναγέννηση και τον Οθέλλο. Δύο ομάδες οι οποίες έχουν ως στόχο την άνοδο.

Οι γηπεδούχοι που την προηγούμενη εβδομάδα δέχθηκαν χαστούκι από το ΘΟΪ, έχουν 29 βαθμούς έναντι 27 της Αθηενίτικης ομάδας που προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες και γενικά δεν… τα παρατά. Στον πρώτο γύρο ο Οθέλλος είχε επικρατήσει με το στενό 1-0 με σκόρερ τον Μασίνουα, που δεν είναι πλέον στην ομάδα.

Ενδιαφέρον παιχνίδι όμως θα γίνει και στο «Γρηγόρης Αυξεντίου». Η πρωτοπόρος Ένωση θα κοντραριστεί με τον ΑΣΙΛ ο οποίος θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την έδρα του για να μειώσει τη διαφορά στους πέντε βαθμούς και να ελπίζει και αυτός για την άνοδο. Από την άλλη, οι βυσσινί που βρίσκονται σε καλό φεγγάρι καθώς προέρχονται και από τη νίκη με 3-2 στο κύπελλο επί της Πάφου θα επιδιώξουν να πάρουν το διπλό για να μείνουν στην κορυφή και να πάνε με… αέρα στο ντέρμπι της μεθεπόμενης αγωνιστικής κόντρα στην Αναγέννηση. Ο ΑΣΙΛ στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου είχε πάρει ισοπαλία 2-2 στο «Τάσος Μάρκου».

Στο Ζακάκι η ΑΕΖ θα υποδεχθεί την Καρμιώτισσα σ’ ένα παιχνίδι με άρωμα… Α’ κατηγορίας αφού αμφότερες ήταν στα σαλόνια την περσινή χρονιά. Έχουν μείνει κάπως πίσω αφού είναι στο -8 από την κορυφή. Με συγκομιδή 23 βαθμούς δεν έχουν άλλα περιθώρια και όποια από τις δύο πάρει το τρίποντο θα εξακολουθεί να ελπίζει.

Στον αγώνα του α’ γύρου, σε ένα επεισοδιακό αγώνα η Καρμιώτισσα είχε επικρατήσει με 1-0 σκοράροντας στο 90’ +3’, τελειώνοντας μάλιστα τον αγώνα με εννιά παίκτες.

Τέλος, ο Διγενής Ορόκλινης υποδέχεται τον Χαλκάνορα και αν θέλει να ελπίζει σε παραμονή καλείται να πάρει τη νίκη κόντρα στην ουραγό ομάδα του πρωταθλήματος.
Την Κυριακή ο Εθνικός Άσσιας υποδέχεται την Αγία Νάπα, που επίσης βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο

ΘΟΪ Λακατάμιας – Π.Ο. Ξυλοτύμπου 1-1
Ομόνοια Αραδίππου – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας 1-1
Σήμερα (14:30)
Αναγέννηση Δερύνειας – Οθέλλος Αθηένου
ΑΣΙΛ Λύσης – Ένωση Νέων Παραλιμνίου
Διγενής Ορόκλινης – Χαλκάνορας Ιδαλίου
ΑΕΖ Ζακακίου – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών

Αύριο (14:30)
Εθνικός Άσσιας – Αγία Νάπα

8AFDEAAF 1C5A 4D9E 9710 EE5C5B662384 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ, Νέα Αμμοχώστου, Ποδόσφαιρο