Οδόφραγμα Δερύνειας: Προκλήσεις τουρκικής πλευράς λίγες ώρες πριν τη διάνοιξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο ημέρες απομένουν από την προγραμματισμένη για μεθαύριο διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, όπως είχε ανακοινωθεί μετά το δείπνο της 16ης Απριλίου.

Παρ’ όλα αυτά η περαιτέρω παράταση φαίνεται να καθίσταται αναπόφευκτη, καθώς η τουρκοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να κερδίζει συνεχώς χρόνο επικαλούμενη διάφορες προφάσεις, χωρίς να παραλείπει, μάλιστα, να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Οι χθεσινές δηλώσεις Ερχιουρμάν περί διασύνδεσης του θέματος ελέγχου στα καύσιμα με τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες που εκφράζονται από τους επιχειρηματίες της ελεύθερης Αμμοχώστου για απώλειες στον τουρισμό.

Ο ίδιος ο λεγόμενος “πρωθυπουργός” σε δηλώσεις του την Πέμπτη μετά από συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, εξέφασε την ετοιμότητα του ψευδοκράτους για διάνοιξη του οδοφράγματος εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη.

Παρ’ όλα αυτά η κάμερα του Σίγμα κατέγραψε τη σημερινή εικόνα που επικρατεί στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Οι υποδομές στην πλευρά της Δημοκρατίας έχουν ολοκληρωθεί, με την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, καθώς και κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Από την άλλη, η τουρκοκυπριακή πλευρά παρουσιάζεται ανέτοιμη καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα το λεγόμενο «υπουργείο συγκοινωνιών και δημοσίων έργων» των κατεχομένων προκήρυξε προσφορές για τα έργα στις υπηρεσίες της λεγόμενης “Αστυνομίας” και “Τελωνείου”.

Σε αυτά προστίθεται και η άρνηση μετακίνησης του παλιού φυλακίου του κατοχικού στρατού, όπως αυτό είχε ήδη συμφωνηθεί.

Πάντως, έγκυρη πηγή από το Προεδρικό, ανέφερε στο Σίγμα ότι η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή, ενώ σε περίπτωση καθυστέρησης, η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Πηγή: Sigma TV