Οδόφραγμα Δερύνειας: Δικοινοτική εκδήλωση διαμαρτυρίας (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ FAMAGUSTA.NEWS:

Η Πρωτοβουλία “Αμμόχωστος η Πόλη μας” και η τουρκοκυπριακή πρωτοβουλία “Famagusta Initiative” διοργάνωσαν σήμερα στις 10 το πρωί στο οδόφραγμα της Δερύνειας κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία ζήτησαν τη διάνοιξη της λεωφόρου Αμμοχώστου που θα ενώνει τη Δερύνεια με την κατεχόμενη πόλη του Ευαγόρα.

Ομάδα πολιτών με καταγωγή την Αμμόχωστο, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά και από τις δύο πλευρές του οδοφράγματος ζητώντας τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας.

DSC 7307 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια, Πρωτοβουλία Αμμοχώστος η Πόλη μας

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, «Ο Δήμος Δερύνειας στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους πολίτες που αφορούν τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας αλλά και για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Οι πολίτες έχουν την ικανότητα αλλά έχουν και τη δύναμη να διαδηλώνουν ειρηνικά για το καλό και για το μέλλον της Κύπρου. Δεν έχουν όμως την εξουσία να ανοίγουν οδοφράγματα. Αυτό αφορά πολιτική βούληση και απόφαση.»

DSC 7282 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια, Πρωτοβουλία Αμμοχώστος η Πόλη μας

Ο Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας” και Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου Νίκος Κάρουλας δήλωσε με τη σειρά του ότι η διάνοιξη του οδοφράγματος αποτελεί πολιτική απόφαση. Σημείωσε ότι η καρδιά των Αμμοχωστιανών κτυπά στην κατεχόμενή πόλη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα της επανένωσης και της επιστροφής.

ODOFRAGMA DERYNEIAS exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια, Πρωτοβουλία Αμμοχώστος η Πόλη μας ODOFRAGMA DERYNEIAS 2 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια, Πρωτοβουλία Αμμοχώστος η Πόλη μας DSC 7298 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια, Πρωτοβουλία Αμμοχώστος η Πόλη μας DSC 7289 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια, Πρωτοβουλία Αμμοχώστος η Πόλη μας DSC 7275 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια, Πρωτοβουλία Αμμοχώστος η Πόλη μας DSC 7269 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια, Πρωτοβουλία Αμμοχώστος η Πόλη μας DSC 7272 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια, Πρωτοβουλία Αμμοχώστος η Πόλη μας

Famagusta.News