Ολοκληρώθηκαν στη Δερύνεια σεμινάρια Ιστορίας και Πολιτισμού της Κύπρου για υπηκόους τρίτων χωρών

51427863 2168467100081961 1045227987093422080 n Μωσαϊκό Πολιτισμών, Νέα Αμμοχώστου

Ολοκληρώθηκαν στη Δερύνεια σεμινάρια Ιστορίας και Πολιτισμού της Κύπρου και εκπαιδευτικές εκδρομές για υπηκόους τρίτων χωρών.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από τον Δήμο Δερύνειας τα Σεμινάρια Ιστορίας και Πολιτισμού της Κύπρου και οι εκπαιδευτικές εκδρομές για τους υπηκόους τρίτων χωρών. Τα σεμινάρια εντάσσονται στα πλαίσια του Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών», που υλοποιείται με τη συνεργασία των Δήμων Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας και την Enoros Consulting Ltd και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Προστίθεται ότι «τα σεμινάρια στόχευαν στην ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να αντιληφθούν καλύτερα την κουλτούρα των ανθρώπων της χώρας στην οποία ζουν, λόγω του ότι οι πλείστοι των συμμετεχόντων προέρχονται από χώρες όπου η κουλτούρα απέχει κατά πολύ από την κυπριακή πραγματικότητα».

Τα Σεμινάρια Ιστορίας και Πολιτισμού της Κύπρου πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Ιανουαρίου στο Internapa College και στη συνέχεια έγιναν εκπαιδευτικές εκδρομές σε διάφορα μουσεία και αξιοθέατα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με το τέλος των σεμιναρίων δόθηκαν στους συμμετέχοντες από τον Δήμαρχο Δερύνειας Αντρο Καραγιάννη πιστοποιητικό συμμετοχής και αναμνηστικό δώρο».