Στην τελική ευθεία το οδόφραγμα Δερύνειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, ένα δεκαπενθήμερο μετά το άτυπο δείπνο Αναστασιάδη-Ακκιντζί.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για τα 150 μέτρα εντός της νεκρής ζώνης.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης ανέφερε ότι η απόφαση για διάνοιξη των οδοφραγμάτων αποτελεί καθαρά πολιτική απόφαση και αυτή πάρθηκε πριν από τρία χρόνια από τους δύο ηγέτες. Απ’ ότι φαίνεται, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δερύνειας, αυτή η απόφαση θα υλοποιηθεί μέχρι την 1η Ιουλίου.

Ήδη, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη έχει προχωρήσει σε κατακύρωση προσφοράς σε κοινοπραξία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τα έργα ασφαλτόστρωσης εντός της Νεκρής Ζώνης. Όσον αφορά το οδόφραγμα που θα συνδέει τη Λεύκα με το Απλίκι, προγραμματίζεται να παραδοθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Δερύνειας ανέφερε ότι τα οδοφράγματα ως μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και βελτιώνουν την επαφή και την επικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε επιτόπια επιθεώρηση των έργων στο οδόφραγμα Δερύνειας από τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον επικεφαλής της ελληνοκυπριακής πλευράς στην τεχνική επιτροπή για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Σώτο Ζακχαίο, εκπρόσωπο του Υπουργείο Εξωτερικών και τεχνικούς των Δημοσίων Έργων.

Famagusta.News / SIGMA TV