Στον πάγο το οδόφραγμα Δερύνειας – Εμπόδια από τουρκοκυπριακή πλευρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην επικαιρότητα και πάλι βρέθηκαν τα οδοφράγματα Δερύνειας και Λεύκας/ Απλικίου, με αφορμή την εμμονή της Τουρκίας για την μη διάνοιξή τους, βρίσκοντας προφάσεις και επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

https://youtu.be/Bdv0Gybean0

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κυοφορείται σενάριο να μην ανοίξουν τα συγκεκριμένα οδοφράγματα, μπαίνοντας στον pάγο μέχρι νεωτέρας και με βάση τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Κληθείς από το ΣΙΓΜΑ να σχολιάσει την κατάσταση, πηγή του Υπουργείου εξωτερικών μας  ανέφερε ότι: «Εμείς είμαστε έτοιμοι. Είναι η τ/κ πλευρά που, παρά την καλή θέληση της πλευράς μας, έχει καθυστερήσει για τρία σχεδόν χρόνια την επίλυση αυτού του θέματος».

Σε δηλώσεις του το Σάββατο ο Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος  επισκέφθηκε τη Λεύκα, όπου επιθεώρησε τις εργασίες και εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις καθυστερήσεις.

Σημειώνοντας πως αρχικά η πληροφόρηση ήθελε τον δρόμο από ε/κ πλευράς να είναι έτοιμος τον Φεβρουάριο, όμως τώρα ενημερώνεται πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο, κάλεσε την ε/κ πλευρά να δει το ζήτημα με «περισσότερη σοβαρότητα».

Η τ/κ πλευρά έχει κάνει τις εργασίες που όφειλε στα δύο οδοφράγματα, ωστόσο η ε/κ πλευρά απομένει να ολοκληρώσει εργασίες σε δρόμο 2,5 χιλιομέτρων.

Τα έργα στη νεκρή ζώνη θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Πηγή: Sigma TV