Διαμαρτυρίες για Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας – Δερύνειας

Το περιμένουν εδώ και 8 χρόνια - "Θύμα αυτής της καθυστέρησης φαίνεται να είναι οι δημότες, η στασιμότητα σε επενδύσεις, η οικονομική ανάπτυξη και η φτωχοποίηση του πληθυσμού της Επαρχίας Αμμοχώστου"

shutterstock 2032068755 exclusive, Τοπικό Σχέδιο

Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια φαίνεται να περιμένουν την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας – Δερύνειας. Το Τοπικό Σχέδιο εγκρίθηκε από το Πολεοδομικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2021 και παρουσιάσθηκε στους εμπλεκόμενους φορείς στις 2 Νοεμβρίου 2021. Έκτοτε και μέχρι σήμερα έπρεπε να συγγραφεί το κείμενο και να σταλεί για Περιβαλλοντική Μελέτη.

Οι φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων και των επιχειρηματιών οφείλονται στο γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της εκπόνησής του αλλά και το ότι ακόμη δεν παραδόθηκε όλο το υλικό στον μελετητή που εκπονεί την Περιβαλλοντική Μελέτη. Θύμα αυτής της καθυστέρησης φαίνεται να είναι οι δημότες, η στασιμότητα σε επενδύσεις, η οικονομική ανάπτυξη και η φτωχοποίηση του πληθυσμού της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 στις 17:30 στο Δημαρχείο Παραλιμνίου σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των Βουλευτών Αμμοχώστου, Δημάρχων και Κοινοταρχών της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.