ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: Επιστολή σε Αναστασιάδη για ανέγερση Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αμμοχώστου

Συμβολή του Προέδρου για ανέγερση Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αμμοχώστου, ζητά ο Δήμαρχος Δερύνειας

7B821F07 2E41 4F6B 8A02 B58A36B233F8 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας, επιστολή, Ολυμπιακό κολυμβητήριο Επαρχίας Αμμοχώστου

Τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανέγερση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αμμοχώστου, ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δήμαρχος αναφέρεται στην επιστολή του Νίκου Αναστασιάδη προς τον Δήμο Δερύνειας, ημερομηνίας 28 Νοεμβρίου 2019 και της τελευταίας συνάντησης τους στα Γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού την Τρίτη 6 Απριλίου 2021, επαναφέροντας «το πάγιο αίτημα μας για ανέγερση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αμμοχώστου και προώθηση του έργου, το οποίο στερείται η κοινωνία των πολιτών της επαρχίας Αμμοχώστου».

Προσθέτει ότι «ο ακριτικός Δήμος Δερύνειας καταβάλλει κανονικά το ετήσιο μίσθωμα των 500 ευρώ από το 2012 που αφορά τη Σύμβαση Μίσθωσης. Δυστυχώς ο Δήμος δεν έχει έσοδα για να καλύψει το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ για τη μελέτη του έργου, λόγω της απώλειας του 75% της γης και ολόκληρου του παραλιακού του μετώπου μήκους 2,5 χλμ. από την τουρκική εισβολή και κατοχή».

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρει ακόμα ότι «επειδή το έργο είναι περιφερειακό και δεν θα ανήκει στην τοπική αρχή Δερύνειας» απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως εξετάσει «τους τρόπους κάλυψης του κόστους μελέτης του έργου, κάτι που θα ικανοποιήσει τους πολίτες της «πληγωμένης» από την τουρκική εισβολή και κατοχή, αλλά και από την πανδημία του κορωνοϊού, επαρχίας Αμμοχώστου».

Στην επιστολή σημειώνεται επίσης ότι «ως ακριτικός και ημικατεχόμενος Δήμος δίνουμε τη δική μας μάχη για παραμονή των δημοτών μας δίπλα από το συρματόπλεγμα και τον κατοχικό στρατό. Τα προβλήματα της καθημερινότητας που προκύπτουν από την παρουσία του τουρκικού στρατού, τη δραστηριοποίηση μας εντός της νεκρής ζώνης και της συνεργασίας με τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά και η διασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης στα Στροβίλια Δερύνειας, εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, δεν μας αφήνουν περιθώρια ανάπτυξης αλλά και άντλησης οικονομικών πόρων για προώθηση μεγαλεπήβολων έργων, χωρίς τη δική σας οικονομική συμβολή».

Η επαρχία Αμμοχώστου, υπογραμμίζεται στην επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «ως η μόνη επαρχία η οποία στερείται αυτού του πολύτιμου έργου, δικαιούται να αποκτήσει το δικό της Κολυμβητήριο Ολυμπιακών Προδιαγραφών, το οποίο πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και θα συμβάλει στην προώθηση του αθλητισμού, του πολιτισμού, του τουρισμού και της υγιούς ενασχόλησης, μικρών και μεγάλων, γενικότερα».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας αναφέρει επίσης πως «αναγνωρίζοντας την εκτίμηση προς την επαρχία Αμμοχώστου» που τρέφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζει την ελπίδα ότι θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη το αίτημα και θα μεριμνήσει «όπως αρθεί αυτή η αδικία για τους πολίτες μας και αποκτήσουν σύντομα το δικό τους περιφερειακό κολυμβητήριο, ευρωπαϊκών ολυμπιακών προδιαγραφών».