Δημιουργία πράσινων σημείων ζητά ο Δήμαρχος Δερύνειας

HRiAp7vHliyocUFaSrS6 Άντρος Καραγιάννης, Δήμος Δερύνειας

Την ανάγκη άμεσης δημιουργίας Πράσινων Σημείων για αποφυγή της ανεξέλεγκτης απόρριψης στερεών αποβλήτων και σκουπιδιών εντός της Νεκρής Ζώνης, επεσήμανε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Δερύνειας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων Άντρος Γ. Καραγιάννης στην Ετήσια Γενική και Καταστατική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων.

Λόγω του καθεστώτος της Νεκρής Ζώνης, συνέχισε ο Δήμαρχος, αρκετοί ασυνείδητοι πολίτες εναποθέτουν παράνομα παλιά έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλαδέματα και άλλα άχρηστα υλικά, μολύνοντας έτσι το φυσικό περιβάλλον και μετατρέποντας τη Νεκρή Ζώνη σε μια «γκρίζα ζώνη» και σκυβαλότοπο.

Η έλλειψη Πράσινων Σημείων, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, ανέφερε ο Άντρος Καραγιάννης, προκαλεί μόλυνση και οχληρία, επιβαρύνει τις Τοπικές Αρχές με περαιτέρω έξοδα και καθήκοντα καθαριότητας και συντήρησης.  Ως ευρωπαϊκή χώρα, κατέληξε ο Δήμαρχος, οφείλουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλά και να στηρίζουμε τις τοπικές αρχές στην προσπάθειά τους για προστασία του φυσικού μας πλούτου