Δυσφορία κατοίκων Κοκκινοχωρίων για την καθυστέρηση του Αποχετευτικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις προσφυγές έχει κολλήσει η λειτουργία του Αποχετευτικού Συστήματος Κοκκινοχωρίων. Δύο δήμοι και οκτώ κοινότητες βρίσκονται επί σειρά ετών σε αναμονή για την ολοκλήρωση του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων, ενώ έρευνα διεξάγει η Ελεγκτική Υπηρεσία. 

Σε αναμονή για περισσότερα από έξι χρόνια βρίσκονται οι κάτοικοι της ευρύτερης επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων της Λάρνακας για τη λειτουργία του Αποχετευτικού Συστήματος του οποίου η ολοκλήρωση έχει μετατραπεί σε Οδύσσεια. Αιτία της καθυστέρησης η κατασκευή του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων, έργο το οποίο καθυστερεί λόγω των αλλεπάλληλων Ιεραρχικών Προσφυγών που έχουν καταχωριστεί στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

Διαβάστε επίσης: Κόλλησε στις προσφυγές το Αποχετευτικό Κοκκινοχωρίων – Επιστολή Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Κοκκινοχωρίων και Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, “το αποχετευτικό σύστημα στην περιοχή Κοκκινοχωριών το οποίο υπάγεται στο Συμβούλιο Αποχετεύσεως Κοκκινοχωρίων θα έπρεπε να λειτουργήσει τέλος του 2015. Βρισκόμαστε αρχές του 2019 και δεν έχουμε κανένα νέο κατά πόσο θα επικυρωθούν οι προσφορές για να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα του βιολογικού σταθμού στην Άχνα. Ο κόσμος διερωτάται γιατί το θέμα βρίσκεται εδώ και 6 χρόνια στην Αναθεωρητική αρχή.”

Με τη σειρά της η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Παναγιώτα Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι “η καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων στην Άχνα οφείλεται βασικά σε εμπλοκή στην διαδικασία προσφορών η οποία έχει γίνει λόγω προσφυγών στην Αναθεωρητική Αρχή και σε δικαστικά μέσα από τους προσφοροδότες.”

Η καθυστέρηση λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος έχει προκαλέσει δυσφορία στους κατοίκους αλλά και στις τοπικές αρχές λόγω κυρίως της χρόνιας αχρησίας αλλά και των ζημιών που έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο.

Σε δηλώσεις του ο Άντρος Καραγιάννης ανέφερε, επίσης, ότι “λόγω της μη λειτουργίας του βιολογικού σταθμού, το όλο σύστημα υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί άρα είμαστε η μόνη επαρχία η οποία παρόλο που έχει αποχετευτικό σύστημα δεν λειτούργησε ακόμα και βλέπουμε ότι το το δίκτυο το αποχετευτικό δίκτυο καταστρέφεται όπως έχει καταστραφεί και ολόκληρο το οδικό δίκτυο της επαρχίας Αμμοχώστου.”

Επισημαίνεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία διεξάγει έρευνα για το θέμα το οποίο έχει τεθεί και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων και Δήμαρχο Δερύνειας Άντρο Καραγιάννη.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα με τις δηλώσεις του Προέδρου του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Κοκκινοχωρίων και Δημάρχου Δερύνειας, Άντρου Καραγιάννη:

Famagusta.News