Τί ανέφερε ο δικηγόρος της 19χρονης, Αντρέας Πιττάτζιης (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την σημερινή διαδικασία ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι μίλησε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος υπεράσπισης της 19χρονης από την Βρετανία η οποία κατηγορείται για πρόκληση δημόσιας βλάβης, ποινή που βάσει ποινικού κώδικα επισύρει ποινή φυλάκισης ενός χρόνου ή πρόστιμο μέχρι και χιλίων λιρών Κύπρου.

Ο Αντρέας Πιττάτζιης ανέφερε στην κάμερα του Famagusta.News ότι σήμερα η υπόθεση ήταν ορισμένη για να απαντήσει η κατηγορούμενη στο κατηγορητήριο το οποίο της έχει επιδοθεί. Ζητήθηκε, όπως εξήγησε, αναβολή, μίας εβδομάδας, ούτως ώστε να συλλεχθεί όλο το μαρτυρικό υλικό το οποίο συνέλεξε η Αστυνομία κατά το στάδιο διερεύνησης της υπόθεσης. Αφού κοινοποιηθεί στην υπεράσπιση όλο το μαρτυρικό υλικό, θα ενημερωθεί η κατηγορούμενη για τα δεδομένα που υπάρχουν ενώπιόν για να αποφασίσει ποια θα είναι η απάντησή της στις κατηγορίες στις 7 Αυγούστου, όταν θα συνέλθει εκ νέου το δικαστήριο.

Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση που ήταν, όπως ανέφερε, και η δική της απόφαση.

Όλα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγήθηκε εκ νέου η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, λόγω ψευδούς κατάθεσης.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 19χρονης δεν έφερε ένσταση στο αίτημα κράτησης της 19χρονης αλλά εισηγήθηκε όπως παρασχεθούν μερικές ημέρες για να απαντήσει στο κατηγορητήριο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, για άγνωστους λόγους δεν έχει κοινοποιηθεί το σύνολο του μαρτυρικού υλικού, ενώ απουσίαζαν όλες οι μαρτυρικές υποθέσεις. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, δεν έχει κοινοποιηθεί άλλα τεκμήρια, όπως τα οπτικοακουστικά υλικά.

Παράλληλα, ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη 19χρονη.

Όταν πήρε τον λόγο η δικαστής ανέφερε ότι η 19χρονη αντιμετωπίζει κατηγορία δημόσιας βλάβης και η σοβαρότητα του αδικήματος καθίσταται πρόδηλη. “Παρατηρώ ότι συγκριτικά με άλλα αδικήματα το συγκεκριμένο δεν είναι το πιο σοβαρό όσον αφορά στα στοιχεία που το συνθέτουν ή με την προβλεπόμενη ποινή. Το υπό αναφορά αδίκημα βρίσκεται στο χαμηλότερο σκαλί της κλίμακας του είδους του. Εντούτοις, υπάρχει και άλλη πτυχή στο ζήτημα λόγω της σφοδρότητας που παρήγαγε η καταγγελία της. Η σύλληψη και η κράτηση των εν λόγω ατόμων για σημαντικό χρονικό διάστημα τους υπέβαλαν σε σοβαρή διαδικασία για την κοινωνική και προσωπική τους ζωή. Πρόκειται για περίπτωση που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία”.

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι η Βρετανίδα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 10 του Ιούλη. Σύμφωνα με τον δικαστή, μέσα από το μαρτυρικό υλικό συμπεραίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα καταδίκης της 19χρονης.

Το δικαστήριο αποφάσισε όπως παραπεμφθεί σε δίκη η 19χρονη Βρετανίδα, ενώ στις 7 Αυγούστου αναμένεται να απαντήσει στις κατηγορίες. Μέχρι τη δίκη της θα παραμείνει υπό κράτηση.

Famagusta.News