Έκκληση Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας για άρση αποκλεισμού ατόμων για μετάβαση στα κατεχόμενα

Καλεί την Πολιτεία να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες

paralimni 1 exclusive, Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας

Εκκληση στην Πολιτεία να ενεργήσει για άρση αποκλεισμού του Δημάρχου Παραλιμνίου – Δερύνειας και του Αντιδημάρχου Δερύνειας από τις λίστες του κατοχικού καθεστώτος για μετάβαση στις περιοχής του κατεχόμενου Δήμου, απευθύνει με ανακοίνωση του ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας.

Aυτούσια η ανακοίνωση

Μετά λύπης ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας έχει πληροφορηθεί για τις νέες προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος οι οποίες προέκυψαν ως αντίδραση στην ειρηνική μεταβαση αντιπροσωπείας του Δήμου μαζί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής “Αδούλωτη Κάτω Δερύνεια” και πρόσφυγες της κατεχόμενης ενορίας.

Είναι λυπηρό, όταν οι πρόσφυγες επισκέπτονται τα σπίτια τους τα οποία παραμένουν κατεχόμενα επί πενήντα χρόνια και αντιμετωπίζουν την οργίλη αντίδραση του κατοχικού καθεστώτος το οποίο προβαίνει σε αποκλεισμό αυτών των ατόμων.

Καλούμε την Πολιτεία να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για άρση αποκλεισμού του Δημάρχου Παραλιμνίου – Δερύνειας και του Αντιδημάρχου Δερύνειας από τις λίστες αποκλεισμού για μετάβαση στις περιοχές του κατεχόμενου Δήμου μας, και να σταθεί στο πλάι μας σε όλες τις ενέργειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που προβαίνουμε για την κατεχόμενη γη μας σε Κύπρο και εξωτερικό.

Ο Δήμος μας θα συνεχίσει δυναμικά όλες τις ενέργειες εντός και εκτός συνόρων για ανάδειξη του προβλήματος της εισβολής και κατοχής καθώς και της εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας.