Έκλεψε όχημα από συνεργείο και το πυρπόλησε – Χειροπέδες σε 23χρονο για πέντε υποθέσεις

Εκκρεμούσαν 5 εντάλματα σύλληψης

stealing car klopi aftokinitou exclusive, Εμπρησμός, ΟΧΗΜΑ

Στην σύλληψη 23 χρονου από την Λευκωσία προέβησαν χθές 5/3/24 στην Λευκωσία ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν 5 εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις κλοπής μηχανοκίνητων οχημάτων και εμπρησμού οχήματος που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 25/11/23-5/3/24 στις Επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα κατά την πιο πάνω περίοδο σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις καταγγέλθηκε στην αστυνομία από ιδιοκτήτες οχημάτων ότι άγνωστος(οι) έκλεψε(αν) τα οχήματα τους.

Πρόκειται για τρία αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα εκ των οποίων η μοτοσυκλέττα κλάπηκε έξω από την οικία του ιδιοκτήτη της όπου ήταν σταθμευμένη ενώ ένα αυτοκίνητο κλάπηκε από πρατήριο καυσίμων όπου ο ιδιοκτήτης του το μετέφερε για πλύσιμο και το δεύτερο από συνεργείο μπογιατίσματος όπου ο ιδιοκτήτης του το μετέφερε για επιδιόρθωση. Όσον αφορά το τρίτο αυτοκίνητο αυτό κλάπηκε από γκαράζ όπου ο ιδιοκτήτης του το μετέφερε για επισκευή.

Την 1/3/24 και περί ώρα 2000 εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στο χωριό Σωτήρα της Επαρχίας Αμμοχώστου να φλέγεται αυτοκίνητο το οποίο στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο το οποίο καταγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη του στις 28/2/24 στο ΤΑΕ Λευκωσίας ότι αυτό κλάπηκε από το συνεργείο μπογιατίσματος όπου το μετέφερε για επιδιόρθωση. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην σκηνή διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα ενώ παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν τόσο από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας όσο και του ΤΑΕ Αμμοχώστου εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι στις υπό διερεύνηση υποθέσεις εμπλεκόταν ο 23 χρόνος και εναντίον του εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητείτο.

Σε σχέση με την μοτοσυκλέτα κατόπιν πληροφοριών αυτή εντοπίστηκε σε κατοικία στην Λευκωσία όπου πρόσφατα διέμενε ο 23 χρονος, ενώ έχει εντοπιστεί και έν εκ των αυτοκινήτων σε περιοχή της Λευκωσίας.

Ο 23 χρονος φαίνεται να μην συνεργάζεται με τους ανακριτές και να δίνει διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν ενώ εξετάσεις γίνονται και σε διάφορα κλειστά κυκλώματα βιντεοπαρακολούθησης από τα σημεία από όπου έγινε η κλοπή των οχημάτων.

Ο 23 χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακου Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης για περίοδο 7 ημερών.