Η ΕΚΥΣΥ Ελεύθερης Αμμοχώστου ζητά επαναφορά δικαιωμάτων

α 1 ΕΚΥΣΥ, Τρίτη Ηλικία
Η σύσκεψη στελεχών της ΕΚΥΣΥ της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/10/2017 και εξέτασε τη διαφοροποίηση των κριτηρίων σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση τους δικαιώματος φροντίδας προς ηλικιωμένους και την εφαρμογή του νόμου για το ΕΕΕ και εξουσιοδότησε την ΕΚΥΣΥ να συνεχίσει τα έντονα διαβήματά της με στόχο την επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές που άρχισαν από τον Μάρτη του 2013.
Όπως ανακοινώθηκε, κάποιοι συνταξιούχοι έχασαν το δικαίωμα στη φροντίδα ή το ποσό που έπαιρναν να μειώθηκε σημαντικά, γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία των ηλικιωμένων που έχουν ανάγκη για φροντίδα.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε συνεχιζόμενη άρνηση του Υπουργείου Εργασίας να αποδεχθεί αποκατάσταση μίας αδικίας που έγινε εις βάρος 20-25 χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων με την νομοθεσία του Ε.Ε.Ε. και η οποία στερεί το δικαίωμα σε χαμηλοσυνταξιούχους να υποβάλουν αίτηση, διότι για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να υποβάλουν έγκαιρα την αίτηση τους, είτε λόγω της δυσνόητης νομοθεσίας  ή λόγω προβλημάτων υγείας ή και άλλων σοβαρών λόγων.
Πηγή: ΚΥΠΕ