Έντονα μέτρα ασφαλείας στην ελ. Αμμόχωστο για τις εκλογές

2D747B47 DB22 4D51 B8E6 E9378678D4A6 Αστυνομία, Νέα Αμμοχώστου, Προεδρικές Εκλογές 2018

Περίπου 114 αστυνομικοί θα εργαστούν στην περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου την Κυριακή 28 Ιανουαρίου για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου «την Κυριακή, ημέρα των εκλογών στην επαρχία Αμμοχώστου, θα εργαστούν συνολικά 114 μέλη της Αστυνομίας περιλαμβανομένων 12 μελών από άλλη υπηρεσία τα οποία θα ενισχύσουν την ΑΔΕ Αμμοχώστου».

Πρόσθεσε πως «έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες που έχουν δοθεί σε μέλη της Αστυνομίας, τα οποία θα εργαστούν κατά τη διάρκεια τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών. Την Κυριακή θα λειτουργήσει στην ΑΔΕ Αμμοχώστου Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων με υπεύθυνο αξιωματικό της Δύναμης».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου έλαβε όλα τα μέτρα ασφαλείας τόσο για την ημέρα της ψηφοφορίας όσο και για τις προηγούμενες ημέρες.

Μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν επίσης σε όλους τους πιθανούς χώρους εκδηλώσεων ή και χώρους διαμαρτυριών, την αστυνόμευση των οποίων θα έχουν οι Εφεδρικές ομάδες, οι τοπικοί Αστυνομικοί Σταθμοί και αν χρειαστεί η Αντιοχλαγωγικη ομάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου «η ΑΔΕ Αμμοχώστου κάνει τους δικούς της σχεδιασμούς, πάντα με τις οδηγίες του Αρχηγείου Αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη οποιονδήποτε ανεπιθύμητων καταστάσεων τόσο στα επιτελεία των υποψηφίων, σε άλλους χώρους και κατά την διάρκεια της ημέρας διεξαγωγής των εκλογών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «την ευθύνη για περιπολιακό έλεγχο και ασφάλεια των εκλογικών κέντρων έχουν οι Εφεδρικές ομάδες καθώς και ειδικά περίπολα τα οποία καθορίστηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό. Τα μέτρα ασφαλείας θα αρχίσουν από τις οκτώ το βράδυ αύριο Σάββατο 27 Ιανουαρίου, θα ισχύουν μέχρι το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης και θα παραταθούν ανάλογα σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου «η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου έχει χωριστεί σε 2 τομείς, με τον πρώτο τομέα να περιλαμβάνει το Παραλίμνι, την Αγία Νάπα, τη Δερύνεια, τη Σωτήρα, το Φρέναρος και την Αχερίτου. Ο δεύτερος τομέας περιλαμβάνει τη Ξυλοφάγου, το Αυγόρου, το Λιοπτρι, τη Ξυλοτύμπου, την Ορμήδεια και τον Συνοικισμό της ΑΗΚ».

Ανέφερε επίσης ότι «κάθε τομέας θα έχει την δική του εφεδρική ομάδα, ενώ θα συγκροτηθεί και αντιοχλαγωγική ομάδα για ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου».

Πηγή: ΚΥΠΕ