Έντονη η ανησυχία Πυρίλλη και Ζαννέτου για την επιδημιολογική κατάσταση της Επαρχίας

Μέσω ανακοινώσεων και οι 2 κάλεσαν τους δημότες τους να λάβουν μέρος στη δειγματοληψία των rapid tests

viber image 2020 11 25 15 34 37 exclusive, Επιδημιολογική κατάσταση επαρχίας, Θεόδωρος Πυρίλλης, Χρίστος Ζαννέττου

Την έντονη τους ανησυχία εξέφρασαν δια ανακοινώσεως ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου.

Η επαρχία Αμμοχώστου κατέχει αρνητική πρωτιά από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους αφού έχει το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις επαρχίες μέχρι στιγμής σε θετικά περιστατικά. Συγκεκριμένα, η Επαρχία Αμμοχώστου έχει ποσοστό 2,43%, ενώ ακολουθεί η Λεμεσός με ποσοστό 1,73%.

Αναλυτικά η εικόνα όλων των επαρχιών μέσα απο τη δειγματοληψία των Rapid Tests:

Στιγμιότυπο 2020 11 24 20.44.10 1 exclusive, Επιδημιολογική κατάσταση επαρχίας, Θεόδωρος Πυρίλλης, Χρίστος Ζαννέττου

Μαζική η προσέλευση στην δειγματοληψία στο Παραλίμνι

Η σημερινή δειγματοληψία λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή πίσω από το Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, με τους πολίτες όπως φαίνεται να έλαβαν υπόψιν την παρότρυνση του Θεόδωρου Πυρίλλη μιας και μαζική ήταν η προσέλευση στο σημείο από το πρωί. Ίσως η σημερινή δειγματοληψία να είναι η μεγαλύτερη από πλευράς δειγμάτων από όλες τις προηγούμενες στην Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Έκκληση και από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας για την αυριανή δειγματοληψία

Πριν από λίγο ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία μέσω των rapid tests στην εκκλησία της Παναγίας στην Αγία Νάπα από τις 8:00 μέχρι τις 17:00.

Ο Χρήστος Ζαννέτου εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση της επαρχίας Αμμοχώστου για τον αυξημένο αριθμό θετικών περιστατικών που εντοπίζεται καθημερινά από τη διαδικασία των rapid tests, ενώ  κάλεσε τους πολίτες να λάβουν μέρος στη δειγματοληψία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του αναφέρει «Συστήνω σε όλους τους συνδημότες μας, να προσέλθουν στους δειγματολογικούς ελέγχους και παράκλησή τόσο εμένα προσωπικά αλλά και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε οικογένεια να κάνει την εξέταση ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το τι συμβαίνει. Παρακαλώ όλους να μειώσουν τις επαφές τους και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα, έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα δικούς μας ανθρώπους».

Famagusta.News